Načini, kako sprejeti in ljubiti svoje telo

25. 1. 2022 // Wellness / Telo

Če se borite z ljubeznijo do lastnega telesa, v tem vsekakor niste same. Lahko bi rekli, da le redko srečamo žensko, ki bi bila popolnoma zadovoljna s svojim videzom oziroma telesom. Vključno s tistimi, ki so neverjetno fit in samozavestne.

Vse smo enostavno še prevečkrat preveč stroge do samih sebe. Tudi ko se počutimo dobro, tega ne izrazimo, ampak poudarjamo le tisto, kar nas na našem telesu moti. Kot, da bi bile naučene, da je dobro počutje v lastnem telesu narcistično in vredno obsojanja. Nikar več ne nadaljujte v tej smeri. Življenje je vendarle prekratko, da bi se zgolj obremenjevale s tem, kako ste videti. Prenehajte se primerjati z zvezdnicami in ostalimi 'lepotnimi ideali'. Bodite najboljša verzija sebe, privoščite si zdravo hrano, redno vadbo in veliko se smejte.

Z nekaj koraki se naučite sprejemati svoje telo, saj to močno vpliva na vaše psiho-fizično zdravje:

Sprejmite svojo individualnost. Primerjati se z drugimi je popolnoma nerealno. Nihče ni popoln! Kaj sploh pomeni biti popoln?

Sestavite seznam svojih vrlin, za katere ste hvaležni. Pomislite na prejete pohvale in si jih zapišite. Morda je to barva oči, vaša osebnost, dobo zdravje, bleščeč nasmeh, ...

Povežite se s svojo intuicijo in pomislite na ljubezen, ki jo iz le-te prejemate kot na brezpogojno ljubezen. Naučite se ji zaupati in jo poslušati ob sprejemanju manjših in večjih odločitev.

Prizadevajte si za zdravljenje travme in zapuščanje misli in občutkov, ki vam ne služijo. Travma se shrani v naših celicah in fizičnem spominu ter vodi do občutka prekinitve povezave z lastnim telesom. Težko je ljubiti svoje telo, če se nam ne zdi, da je del nas. Da bi ponovne prišle v stik s svojim telesom, se veliko gibajte v naravi, privoščite si masažo ali kopel in se naučite meditirati.

Naredite nekaj, zaradi česar se boste počutile neverjetno. Pobarvajte si nohte, pokličite prijateljico, oblecite kos oblačila, ki ga imate radi, in poiščite obliko rekreacije, v kateri resnično uživate. Dobro fizično počutje vpliva tudi na psihično počutje. Fit ljudje imajo manj težav z anksioznostjo in tesnobo.

V. J.

Foto: Unsplash / Ryan Moreno

ryan-moreno-icatxrazx8e-unsplash.jpg