Moški kotiček: Vodič po poletni negi obraza

10. 8. 2015 // Wellness / Telo

Čeprav so negovalni izdelki običajno v domeni žensk, to še ne pomeni, da tudi moški ne želijo skrbeti za zdrav videz svoje kože, ki zaradi izpostavljenosti soncu, vodi in vetru še posebej v poletnem času potrebuje nekaj dodatne pozornosti. Za vse, ki ne vedo, kje se stvari lotiti, smo pripravili kratek vodič po negi moške kože poleti.

Čiščenje

Zjutraj in zvečer si obraz umijte z gelom, primernim vašemu tipu kože. Privoščite si kakovostne izdelke, saj se boste vi in vaša koža tako počutili še bolje. Izogibajte se čiščenju obraza z navadnim milom, saj bo to vašo kožo izsušilo in zamašilo pore – posledica tega so lahko nečistoče in celo akne. V uredništvu smo še posebej navdušeni nad očiščevalnim gelom za obraz Cedrat, ki zagotavlja več negovalnih učinkov: kožo globinsko očisti z naravnimi delci za piling, učinkovito odstrani nečistoče in odmrle kožne celice ter nemudoma izboljša teksturo kože.

Vlaženje

Po umivanju na obraz nanesite vlažilno kremo in ne pozabite na predel okoli oči. Če imate težave s suho kožo, naj bo krema za obraz nekoliko bolj hranilna. Ker poleti takšna krema za seboj rada pusti masten lesk, izberite raje enega od inovativnih negovalnih gelov, ki so izjemno lahki, koži pa zagotavljajo ustrezno mero vlažnosti in zaščite. Eden takšnih je L’Occitanov gel za celovito nego obraza Cedrat, ki izboljša teksturo kože, nevtralizira odvečni sebum za ves dan, obenem pa kožo poživi in zmanjša znake utrujenosti.

Britje

Moški ne potrebujete tedenskega pilinga, saj za odstranjevanje odmrle kože poskrbite že z britjem. Pred britjem kožo zaščitite z gelom za britje Cedrat, ki se spremeni v svilnato peno za nežno in natančno britje vseh tipov brad. Po britju kožo obraza zaščitite z vodico ali gelom za po britju, kot je na primer kremast gel po britju Cedrat, ki zagotavlja trojno delovanje: kožo vlaži in pomirja, blaži občutek razdraženosti in zategnjenosti, obenem pa kožo tonira in ščiti pred agresivnimi zunanjimi dejavniki. Izogibajte se vodicam in gelom po britju, ki vsebujejo alkohol, saj ta kožo obraza razdraži, izsuši in povzroči nevšečnosti v obliki nečistoč.

Zaščita pred soncem

Poleti lahko kremo za obraz čez dan nadomestite s kremo z zaščitnim faktorjem, ki jo nanesite na vse izpostavljene dele telesa. Tudi če ste temnejše polti in vas nikoli ne opeče, kožo zaščitite in se tako izognite prehitremu staranju, izsušitvi in tveganju za nastanek kožnih bolezni.

Ustnice

Ustnice vsakodnevno negujte z balzamom za ustnice. Če ste ljubitelj adrenalina in se radi ukvarjate z vodnimi športi, radi pa zaidete tudi v gore, ne pozabite na balzam za ustnice z visokim zaščitnim faktorjem.

M.V.

uvodna.jpg