Kako party sezona vpliva na našo kožo?

17. 12. 2018 // Wellness / Telo

Suh zimski zrak, ogrevani prostori in številna večerna druženja v decembru vplivajo ne le na naše počutje ampak tudi na našo kožo. Ta je, namesto, da bi bila, kot bi si želele - sijoča, zdrava in čista, suha, bledikava in polna nečistoč. Če kombinaciji prištejemo še stresno nakupovanje daril in sladke alkoholne pijače ter številne sladice, ki nas v decembru obkrožajo takorekoč povsod, lahko ta pripelje do prave krize na našem obrazu. Ampak, kaj nam je storiti? Kako lahko preprečimo, da bi naša koža utrpela posledice mesca kot je december? Tukaj je nekaj rešitev ...

Izogibajte se sladkim koktejlom

Alkohol je glavni krivec za dehidracijo kože. Poleg tega vpliva tudi na obnavljanje in inflamacijo kože, kar pomeni, da koža postane občutljiva, suha in razdražena.

Rešitev? Četudi decembra spijete kakšen kozarec vina več kot ponavadi, pazite, da popijete še enkrat toliko vode in zeliščnih čajev ter z dodatno vlažilno nego razvajate svojo kožo!

Stresno nakupovanje daril

Če na črni petek niste nakupili vseh daril, potem najbrž sodite med tiste ljudi, ki le-ta kupujejo v zadnjem trenutku. To pa velikokrat pomeni dodaten stres, ki se zaradi kortizola (hormon stresa) kaže tudi na polti. Ta se je nezmožna obnavljati in posledično izgleda utrujena in starikava.

Rešitev? Uporaba kreme in seruma s hialuronsko kislino in vitaminom C ter redno razvajanje z maskami za obraz.

Spanje z naličenim obrazom

Vsi vemo, da je spanje z naličenim obrazom nekaj najslabšega, kar lahko storite svoji koži. Ličila mašijo pore, naličena koža pa se ponoči zaradi ličil težje obnavlja, kar privede do poslabšanega stanja kože in nečistoč.

Rešitev? Če se vam velikokrat zgodi, da zaspite z make upom na obrazu, na nočno omarico položite čistilne robčke in si pred spanjem vsaj z njimi odstranite ličila z obraza.

V. J.

Foto: Instagram

1.jpg@emmahoareau