2 hranilni maski za lase iz olivnega olja

8. 2. 2019 // Wellness / Telo

Pozimi se mnogim zgodi, da zasovražijo svoje lase. Ogrevanje v notranjih prostorih, nizke temperature, veter in ostali dejavniki namreč vplivajo tudi na izgled naših las, ki pozimi velikokrat pridobijo 'frizzy' videz.

Ta angleški izraz pomeni, da so naši lasje valoviti, ampak ne na lep, gladek način, ampak grdo štrijo okrog naše glave. Da bi vaši na konicah slamnati in štrleči ter na koreninah mastni lasje (katastrofalna kombinacija, se strinjamo) pozimi dobili zadostno nego in se preoblikovali v bolj gladko, definirano frizuro, smo v nadaljevanju pripravili recepta za dve hranilni maski za lase z olivnim oljem, s katerima se boste poslovile od neukrotljive pričeske!

Recept številka 1

Potrebujemo:

3 jedilne žlice olivnega olja

pol skodelice medu

toplo brisačo.

V skledi zmešamo med in olje, tako da dobimo gosto mešanico, ki jo nato nanesemo na lase. Lase zavijemo v toplo brisačo in masko pustimo delovati 30 minut. Lase speremo s šamponom in nadaljujemo z običajno nego.

Recept številka 2

Potrebujemo:

jajčni rumenjak

2 žlici olivnega olja

žličko limoninega soka

žličko kamiličnega čaja.

Postopek:

Vse sestavine damo v električni mešalnik in zmešamo, po potrebi dodamo kamilični čaj. Zmes vtremo v lase in pustimo delovati 10 minut. Lase speremo s šamponom in nadaljujemo z običajno nego.

V. J.

Foto: Byrdie

1.jpg