Sladke, a zdrave pregrehe: spoznajte novo blagovno znamko Nussyy!

11. 3. 2017 // Wellness / Prehrana

Blagovna znamka Nussyy zaobjema izdelke zdrave, organske, veganske, paleo in presne kuhinje. Od letošnjega leta dalje so izdelki prvič na voljo tudi v Sloveniji. Blagovna znamka Nussyy zavestno zagovarja zdrav in način življenja. Aktivno se zavzema za odgovornosti, ki jo morajo ljudje izkazovati do sebe, sočloveka in naravnega okolja. S tem namenom se je Nussyy povezal s priznano primatologinjo, dr. Jane Goodall, s katero je v letu 2016 zasnoval projekt eat.care.love (Jej, bodi odgovoren, ljubi.). Izbrani izdelki Nussyy so v Sloveniji na voljo ekskluzivno v trgovinah Spar in Interspar.

Začetki zgodbe blagovne znamke Nussyy segajo v leto 2013, ko se je Carina Pirngruber, ustanoviteljica startup podjetja in znamke Nussyy, soočila z zdravstvenim izzivom. Popolnoma je morala spremeniti svojo prehrano. »Iskala, raziskovala in ustvarjala sem izdelke, ki so bili prijazni do mojega zdravja. Navdušenje nad mojimi kreacijami so začeli izkazovati tudi moji najbližji. Tako se je porodila želja, da svojo ustvarjalnost delim s svetom in nastal je Nussyy,« poudarja Carina Pirngruber.

Nussyy predstavlja zdrav in kakovosten način življenja – kadarkoli in kjerkoli. Njihovi izdelki so 100-odstotno naravni in ne vsebujejo dodatkov, glutena, laktoze ali dodatnega sladkorja. V Sloveniji je trenutno na voljo sedem izdelkov, skupno pa v družino Nussyy spada 19 popolnoma naravnih izdelkov.

Vse popolnoma naravne sestavine blagovne znamke Nussyy izhajajo iz nadzorovanih bioloških pridelav. Nussyy bio suhe jagode, ki so na voljo tudi v Sloveniji, izvirajo iz idilične pokrajine v Spodnji Avstriji, Nussyy bio suhe maline pa iz Podonavske regije. Po skrbnem obiranju in sušenju jih kar najhitreje shranijo v embalažo, da ohranijo vse svoje vitamine, minerale in naraven, svež okus. Skrbno izbrane so tudi ekološke kmetije v Južni Ameriki in na Kitajskem, od koder prihajajo Nussyy Bio chia semena, bio goji jagode, koščki kakavovih semen in bio maca v prahu.

Nussyy sodeluje z Inštitutom Jane Goodall

»Če gre dobro okolju, gre tudi nam. Če gre dobro nam, gre dobro našim otrokom. In tako se sklene krog življenja, ki ga je treba varovati,« je moto projekta, s katerim želita Carina Pirnngruber in priznana primatologinja dr. Jane Goodall ljudi po svetu ozaveščati o pomenu skrbi zase, naravo in sočloveka. Na Inštitutu Jane Goodall spodbujajo mlade k razmišljanju in ukrepanju, kako pravilno ravnati z naravnim okoljem in zavzemajo se za zaščito šimpanzov in ostalih primatov.

Sladke, a zdrave pregrehe

Bogat nabor izdelkov linije Nussyy so popolni spremljevalec našega vsakdana in omogočajo številne načine uporabe, s katerimi lahko popestrimo prigrizke in jedi. Nudijo nam veliko energije in blagodejno vplivajo na naše zdravje.

Superhrana za daljše življenje

Živila, ki dobijo naziv superhrana, morajo vsebovati vse snovi, katerih uživanje poveča našo vitalnost in energijo ter na splošno pripomore k boljšemu zdravju in počutju. Nussyy izdelki predstavljajo najčistejšo obliko ekološko pridelanih živil, saj so predelana na najbolj nežen, prehranskim snovem prijazen način in ne vsebujejo dodanih sladkorjev, olj, soli, konzervansov, umetnih arom in barvil. Ne vsebujejo glutena in laktoze, so popolnoma surova in primerna za veganske in paleo diete.

Nussyy v Sloveniji

S tremi produktnimi linijami je Nussyy v letu 2016 vstopil na police avstrijskih poslovalnic SPAR, od začetka leta 2017 pa so na voljo tudi v slovenskih poslovalnicah SPAR in INTERPSAR.

PR

Foto: arhiv Nussyy

nussyy_barbarella_lj-6.jpgnussyy_barbarella_lj-21.jpg