Dobrodelni žar mojstri

18. 6. 2019 // Scena / Dogodki

Minuli petek je Mesar Anton v Kamniku organiziral Antonov žar izziv, v katerem so se pomerili župani sosednjih občin skupaj s kuharskimi pomočnicami, znanimi Slovenkami. Naziv »Antonov žar mojster« je domov odnesel Peter Ložar, župan občine Trzin, kateremu je pomagala blogerka Tamara Fortuna, z dogodkom pa so tudi razveselili pomoči potrebne iz lokalnega okolja.

Antonove čevapčiče, klobase, odščipance, roastbeefe in ostale mesne dobrote, ki bodo letošnje poletje del vsakega domačega piknika, so v petek preizkusili župani Matej Slapar, občina Kamnik, Slavko Poglajen, Občina Komende, Peter Ložar, Občina Trzin, Franc Jerič, Občina Mengeš, Toni Dragar iz občine Domžale, pa se dogodka žal ni mogel udeležiti in ga je zamenjal predstavnik podjetja Meso Kamnik. Na vročih žarih Rosmarino so pripravili vsak svoj žar krožnik. Pri izboru mesnih izdelkov iz široke Antonove ponudbe, rezanju zelenjave, začinjanju in postavitvah na krožnikih pa so jim pomagale znane Slovenke, pevka Eva Boto, Miss Slovenije 2012 in osebna trenerka Nives Orešnik, blogerka Alja Perne, influencerka in uspešna managerka Jasna Vale ter kuharica in blogerka Tamara Fortuna.

Organizatorji in sodelujoči niso pozabili na dobrodelnost

Ne le lokalni partnerji, župani in kakovostno slovensko meso, ob organizaciji dogodka so pomislili tudi na pomoči potrebne iz petih sodelujočih občin. Tako so pomoči potrebnim družinam in lokalnim socialnim institucijam donirali žare Rosmarino z opremo. V vsako občino je šel tudi žar paket, ki so ga dopolnili Grunt ter Eta Kamnik. Podjetje Meso Kamnik pa v vsako občino pošilja večjo količino bonov za mesne izdelke. Dobrodelnosti so se pridružili tudi sodelujoči znani Slovenci.

Premierno okušanje žar izdelkov brez E-jev

Na dogodku nas je Mesar Anton iz Kamnika razvajal z dvema novima izdelkoma brez E-jev: mariniranim svinjskim filejem in Antonovimi čevapčiči, oba že nagrajena z Zlato AGRA medaljo 2019.

V. J.

Foto: Nejc Pernek / zigaintihar.com

73_ekipakamnik.jpgEkipa Kamnik.41_nivesores_nik-predstavnikmesokamnik-_aljaperne-matejslapar-tamarafortuna-peterloz_ar-jasnavale-slavkopoglajen-evaboto-f.jpgNives Orešnik, Dean Kokot, predstavnik podjetja Meso Kamnik, Alja Perne, župan Matej Slapar, Tamara Fortuna, župan Peter Ložar, Jasna Vale, župan Slavko Poglajen, Eva Boto, župan Franc Jerič.