Recept za čeznočno ovseno kašo s kokosom in malinami


Čeznočna ovsena kaša je poleg toasta z avokadom najbolj priljubljen zajtrk mnogih welness navdušenk. Gre za zdrav in okusen zajtrk, ki se "sam" pripravi čez noč in vas zjutraj takorekoč pripravljen pričaka v hladilniku. Tokrat smo mu dodali maline (zamrznjene ali sveže) in kokosove koščke. Omamno!

Za pripravo čeznočne ovsene kaše z oreščki in banano potrebujemo:

2/3 skodelice ovsenih kosmičev

1 skodelico mleka (mi prisegamo na riževega in mandljevega)

1 čajno žličko chia semen

1 čajno žličko agavinega sirupa

2 nasekljana dateljna

mandlje ali kokosove koščke

1 banano

pest zamrznjenih ali svežih malin (iz zamrznjenih priteče slasten sok, ki kašo naredi še posebej okusno).

Priprava:

Ovsene kosmiče, chia semena, dateljne, agavin sirup, maline in mleko damo v visok kozarec in dobro premešamo. Pokrijemo in za čez noč položimo v hladilnik. Zjutraj na nabrekle kosmiče posujemo naše najljubše oreščke/kokosove koščke in na rezine narezano banano.

V. J.

Foto: The Food Medic, Prana organic, Sweetashoney

3.jpg1.jpg2.jpg