Recept za čeznočno ovseno kašo s kokosom in malinami
Čeznočna ovsena kaša je poleg toasta z avokadom najbolj priljubljen zajtrk mnogih welness navdušenk. Gre za zdrav in okusen zajtrk, ki se "sam" pripravi čez noč in vas zjutraj takorekoč pripravljen pričaka v hladilniku. Tokrat smo mu dodali maline (zamrznjene ali sveže) in kokosove koščke. Omamno!
Za pripravo čeznočne ovsene kaše z oreščki in banano potrebujemo:
2/3 skodelice ovsenih kosmičev
1 skodelico mleka (mi prisegamo na riževega in mandljevega)
1 čajno žličko chia semen
1 čajno žličko agavinega sirupa
2 nasekljana dateljna
mandlje ali kokosove koščke
1 banano
pest zamrznjenih ali svežih malin (iz zamrznjenih priteče slasten sok, ki kašo naredi še posebej okusno).
Priprava:
Ovsene kosmiče, chia semena, dateljne, agavin sirup, maline in mleko damo v visok kozarec in dobro premešamo. Pokrijemo in za čez noč položimo v hladilnik. Zjutraj na nabrekle kosmiče posujemo naše najljubše oreščke/kokosove koščke in na rezine narezano banano.
V. J.
Foto: The Food Medic, Prana organic, Sweetashoney