Na začetku meseca poskrbite za večjo produktivnost

4. 1. 2022 // Wellness / Mind & spirit

Na začetku meseca imamo običajno nekaj več energije, še posebej pa je tako po praznikih, ko lahko počivamo še kakšen dan več. Izkoristite višek energije, ki ga imate običajno v prvih tednih novega meseca, in poskrbite za produktivnejši mesec pred seboj. To so tiste stvari, ki jih je dobro postoriti, še preden se znajdemo v vrtincu novega meseca ...

Načrtujte

Če želite biti ves mesec produktivni, na začetku meseca svoj kuhinjski koledar zapolnite z vsemi dogodki, sestanki in priložnostmi, ki jih imate pred seboj. Tako boste imeli boljši nadzor nad tem, koliko časa vam bo ostalo še za preostale aktivnosti in kako razporediti denar čez mesec, da na koncu meseca ne boste ostali brez.

Ocenite proračun

Na začetku vsakega meseca se ozrite na finančni tok prejšnjega meseca in ocenite, kaj bi lahko izboljšali. Z izboljšavami se boste iz tedna v teden počutili veliko bolj sproščeno in varno.

Zastavite si cilje

Na začetku novega meseca si omislite nekaj novih osebnih ciljev, ki bi jih lahko dosegli v prihodnjih štirih tednih. To ne bi smelo biti nič prevelikega, le majhne malenkosti, ki vas bodo motivirale in navdihovale, da boste z veseljem gledali v prihodnost.

Pospravite

Dejstvo je, da smo bolj produktivni v čistem, urejenem in zračnem okolju. Ta mesec poskrbite za čistko stanovanja, še posebej, če delate od doma.

Berite

Če ste knjižni molj, vas lahko bralni izziv resnično motivira. Vsak teden se zavežite, da boste prebrali eno knjigo od začetka do konca.

V. J.

Foto: Instagram

photo-_trunkarchive.jpg@TRUNKARCHIVE