Bingelci: ročno izdelane resice za kolo s slovenskim podpisom

17. 6. 2017 // Trendi / Trend report

Lara Lukšič je 21-letna študentka ekonomije in Bingelci so izpolnitev njenih otroških sanj. Že kot majhna deklica si je želela imeti na kolesu resice, ki jih je opazovala v ameriških filmih in revijah. Ker ni vedela, kako se ti bingljajoči okraski imenujejo, jih je kar sama poimenovala Bingelci. Neuslišana želja vse do danes ni ugasnila. Resic kljub vsej današnji ponudbi ni našla niti v trgovinah niti na spletu, zato se je odločila, da si željo izpolni kar sama.

Oblikovala je še bolj posebne, kakovostne, izstopajoče in barvite resice, kot so tiste iz njenih otroških sanj. "Bingelci so ročno izdelani dodatki za kolo, ki se lahko pritrdijo na ročaje kolesa, skiroja ali motorja. Izdelani so iz umetnega usnja in nerjaveče kovine. Primerni pa niso samo za majhne punčke, ampak za vse, ki si želijo imeti personalizirano kolo, ki jim bo vedno narisalo nasmeh na obraz."

Bingelci so izdelek, za katerega lahko oblikovalka ponosno reče, da jo predstavlja in pooseblja. "Ti drobni dodatki imajo pristen urbani 'vibe' in naredijo kolesarjenje super zabavno. Ni boljšega občutka, kot je opazovanje Bingelcov, kako med drvenjem po mestnih ulicah razigrano plapolajo v vetru". Pri realizaciji projekta ji trdno ob strani stojita sestra Alja, na katero se lahko vedno obrne za nasvet in nove ideje, ter oče Jože Lukšič, ki pomaga pri sami izdelavi.

Bingelce lahko kupite tukaj, na Instagramu in Facebooku pa lahko sledite novostim znamke.

V. J.

Foto: Nejc Ferjan & Manca Zorko

dc6b1856-2-1.jpgdc6b1749.jpg