Kako izbrati pravi model sončnih očal za vašo obliko obraza?

2. 7. 2018 // Trendi / Tips & tricks

Ker si poletja ne predstavljamo brez sončnih očal, smo v nadaljevanju pripravili vodič po modelih očal, ki pristajajo določenim oblikam obraza. Pri tem so nam pomagale zvezdnice, ki vedo (oziroma njihovi stilisti vedo), kakšna oblika sončnih očal najlepše poudari njihove dobre lastnosti in zakrije pomankljivosti.

Kvadratna oblika obraza

V kolikor imate širše čelo in močno čeljust, izbirajte med ovalnimi, okroglimi in aviatorskimi modeli. Zvezdnice to pravilo rade kršijo in izbirajo med oglatimi sončnimi očali.

Okrogla oblika obraza

Za okrogel obraz so značilna zaobljena brada, majhen obraz in polna lica. Okroglemu tipu obraza najbolje pristajajo sončna očala z oglatim okvirjem. Zvezdnice z okroglim obrazom pa rade izbirajo tudi med okroglimi in aviator modeli.

Ovalna oblika obraza

Če je vaš obraz ovalne oblike, ste med srečnicami, ki jim pristojijo čisto vse vrste sončnih očal. Zvezdnice z ovalnim obrazom najraje posegajo po ožjih, pravokotnih modelih.

Srčasta oblika obraza

Obrazu, ki ima širši zgornji del in ozko brado, se podajo kvadratni okvirji in aviatorke, nekatere zvezdnice pa izbirajo tudi trendi majhna okrogla sončna očala.

V. J.

Foto: Harpersbazaar

33.jpgkvadraten_obraz_oversized_kvadratna_oc_ala.jpgKvadraten obraz