5 modnih pravil, ki naj se jih držijo zrele ženske

17. 10. 2019 // Trendi / Tips & tricks

Ne razumite nas narobe: ne pravimo, da ženske po določeni starosti ne smejo preizkušati novih trendov, ter da se morajo oblačiti povsem drugače, kot mlajše trendseterke. Omenili bi le nekaj pravil, ki naj se jih držijo, če bi želele izpasti šik in kot da imajo za seboj leta stilskih izkušenj.

Kakšna so ta modna pravila za ženske nad 40 let in kako se lahko z njimi izognemo modni zadregi, preverite v nadaljevanju ...

Ne oblačite se preveč mladostno

Obstaja trgovina z imenom Forever 21, ki prodaja modna oblačila za najstnike in mlade. V tovrstnih trgovinah najdemo cenena oblačila, v katerih še zdaleč ne boste izpadle elegantno. Pri nakupu oblačil pazite, da so ta lepo zašita in narejena iz kakovostnih materialov.

Ne oblačite se prestaro

To, da ste morda dopolnile 40 let, še ne pomeni, da se morate zdaj oblačiti kot vaša mama. Vse, kar od vas pričakujemo, je le, da presodite o primerni dolžini vaših kril in globini izrezov.

Spoznajte svojo paleto

Sedaj bi že morale vedeti, kakšne barve vam pristojijo. Na medmrežju, na primer tukaj, preverite, s kakšnimi barvami boste poudarile vašo naravno lepoto.

Držite se enostavnosti

Mladim prepustite preizkušanje vedno novih trendov, ter se raje kot za to odločite za preprost osebni slog. Minimalistično oziroma klasično garderobo lahko v hipu popestrite z nakitom in modnimi dodatki, kot so živobarvni pasovi in šik svilene rutke.

Stil prilagodite svoji postavi

Morda od 20-ih niste pridobile niti kilograma, morda pa se vam je postava popolnoma preoblikovala. V vsakem primeru, je zdaj čas, da oblačenje prilagodite svoji postavi. Če imate še vedno lepe noge, oblecite krilo, če imate impresiven dekolte, ga pokažite na okusen način, če roke niso videti več tako kot včasih, jih prekrijte z majico s tričetrtinskimi rokavi, ...

V. J.

Foto: Glamour

1.jpg