Oskarji 2018: zmagovalci in najlepše toalete z rdeče preproge

5. 3. 2018 // Scena / Style report

Včeraj zvečer je v Los Angelesu potekala 90. podelitev oskarjev. Oskarja za najboljšo režijo, najboljši film, za izvirno glasbo in scenografijo je po pričakovanjih dobila romantična drama Guillerma del Tora Oblika vode. S tremi oskarji mu je sledila vojna drama Dunkirk, po dva oskarja pa sta dobila filma Najtemnejša ura in Trije plakati pred mestom.

Oskarja za najboljšo moško vlogo je dobil Gary Oldman za film Najtemnejša ura, isti film pa je prejel tudi oskarja za masko. Oskarja za najboljšo žensko vlogo je dobila Frances McDormand za film Trije plakati pred mestom. Oskarja za stransko žensko vlogo je dobila Allison Janney za Jaz, Tonya, za moško pa Sam Rockwell za film Trije plakati pred mestom. Oskarja za najboljšo izvirno skladbo je osvojila pesem Remember me (Ernesto de la Cruz, Koko in velika skrivnost), najboljši dokumentarni film je Icarus, najboljši animirani film pa Koko in velika skrivnost. Oskarja za najboljše vizualne učinke je prejel Iztrebljevalec 2, za kostumografijo Mark Bridges za film Fantomska nit in za najboljšo montažo Lee Smith za film Dunkirk. Najboljši tujejezični film je film Fantastična ženska (A Fantastic Woman) iz Čila.

Ker pa imamo poleg filmov radi tudi modo, smo v nadaljevanju pripravili galerijo z najbolj dih jemajočimi kreacijami, v katerih so se tokrat zvezdnice sprehodile po rdeči preprogi. Uživajte!

V. J.

Foto: Harpersbazaar

screen_shot_2018-03-05_at_13_50_01.jpg10_nicole_kidman_getty_images_in_armani_prive.jpgNicole Kidman, Armani Privé