70. filmski festival v Cannesu: najlepše kreacije & zmagovalci

29. 5. 2017 // Scena / Style report

Za nami je mednarodni filmski festival v Cannesu, ki je poleg filmskih poslastic na francosko riviero že 70. zapovrstjo pripeljal tudi mnoge zvezde, ki so očarale v svojih glamuroznih stilskih izbirah.

V strokovni žiriji, ki ji je letos poveljeval priljubljeni španski režiser Pedro Almodóvar, so bili letos še: Will Smith, Jessica Chastain, Maren Ade, Paolo Sorrentino in druga zveneča imena iz sveta filma.

In zmagovalci? Zlato palmo je letos prejel film švedskega režiserja Rubena Östlunda The Square. Kot najboljša igralca sta blestela Joaquin Phoenix v filmu You Were Never Really Here in Diane Kruger v filmu In the Fade. Nagrada za najboljšo režijo je padla v roke (drugi ženski režiserki v vsej zgodovini festivala) Sofii Coppoli za dramo Preslepljene (Beguiled), nagrado za najboljši scenarij sta prejela filma The Killing of the Sacred Deer, grškega režiserja Jorgosa Lantimosa, in You Were Never Really Here, škotske režiserke Lynne Ramsay. Nagrada za najboljšo režijo je šla v roke ruskemu režiserju Andreyju Zvyagintsevu in filmu Loveless. Ostale zmagovalce lahko preverite tukaj, v nadaljevanju pa vas vabimo k ogledu galerije z dih jemajočimi toaletami s festivala (ki jih še nismo predstavili).

V. J.

Foto: Glamour

elsa_hosk1-1.jpegElsa Hoskdavid_beckham.jpegDavid Beckham