Velvet festival: indie glasbena oaza na otoku Krk

4. 8. 2017 // Scena / Napovednik

Velvet festival je prav poseben hrvaški festival, ki se odmika od mainstrema in jemlje navdih iz svetovno znanih alternativnih glasbenih festivalov, kot je na primer barcelonški Primavera Sound. Gre za biser hrvaške produkcije, otročička lokalnih organizatorjev, ki so na otok Krk že drugo leto zapored zvabili pohvale vreden nabor domačih in tujih elektronskih, rock in predvsem indie izvajalcev. Bogato mešanico izredno kakovostnih, a žanrsko povsem raznolikih izvajalcev bomo letos v hrvaškem mestu Punat lahko v živo slišali od 13. do 15. avgusta, poleg koncertov pa nas bo na festivalu čakalo še marsikaj lepega. Med drugim si bomo lahko ogledali zanimive umetniške instalacije in filmske projekcije, brskali med vintage in novo ponudbo vinilnih plošč ter v sončni zahod odpluli med poplesavanjem na boat partyjih (14. in 15. avgust; cena: 40 kun)!

Medtem ko je cena celotnega festivala že tako izredno nizka - 80 kun! - so nas organizatorji presenetili še z dodatnima bonusoma - brezplačnim obiskom prvega dne festivala in brezplačnim bivanjem v kampu.

Kaj pa line-up?

Med headlinerji so se letos znašli: londonski orkestralni bend Vanishing Twin, finski psych-pop glazbenik Jaakko Eino Kalevi, trenutno najprogresivnejši hrvaški jazz kvartet Chui in hrvaški macho-pop bend Svemirko. Preostanek line-upa predstavljajo Nesesari Kakalulu, persons from porlock, Them Moose Rush, Ichisan, Lüle (Kompleks) in SZCH. Za mednarodno raznolikost pa bodo dodatno poskrbeli še madžarski The Immigrants, The Beans in Humbugs, ter At Pavilon, gosti iz Avstrije, ki preskakujejo med žanri kot so garage, space rock in acid-house.

Dodatne informacije boste našli tukaj.

V. J.

Foto: Velvet festival

brod1.jpgvanishing_twin_2.jpgVanishing Twin480x640-jaakko-eino-kalevi-43-jpg-3fdde2c6.jpgJaakko Eino Kalevi