Pablu prireja prvi vintage sejem v oblaku!

18. 12. 2021 // Scena / Napovednik

Pablu prireja prvi vintage sejem v oblaku! 10 slovenskih trgovcev z unikatnimi oblačili (iz začetka šestdesetih pa vse do srednjih dvatisočih) in udeležbo poudarja pomen in unikatnost trajnostnih, še vedno modnih kosov iz vseh delov Slovenije na enem mestu. Vintage sejmi so doma in po svetu izjemno priljubljeni, a jih selimo v oblak, da bi jih lahko obiskali tudi tisti izven mestnih središč.

Kdaj?

Ponedeljek, 20. december 2021
Med 19. in 21. uro.
V živo!

Kje?

Kjerkoli! Iz udobja domačega kavča, neudobja javnega prevoza, sopotnikovega sedeža, čakanja v vrsti, med oglasi na Youtubu ali na WC-ju. V živo na spletni povezavi: https://www.pablu.live/vintage-oblak.

Kako?

Enostavno. Prek mobilnega telefona, računalnika ali tablice se obiskovalci priklopijo v "hodnik" vintage sejma, potem pa se preprosto sprehajajo med stojnicami in brskajo med izdelki. Na voljo bo več kot 100 različnih unikatnih kosov oblačil. Izdelki so na voljo le med časom trajanja sejma, plačilo je možno s kreditno kartico, poštnina pa je brezplačna. Priporočeno je, da se obiskovalci sejma naročijo na obvestila. Ob začetku sejma bodo tako dobili (enkratno) sms sporočilo s spletno povezavo do sejma.

Zakaj?

Ker industrija hitre mode proizvede 1,2 milijardi ton Zemlji škodljivega ogljikovega dioksida, 85% proizvedenih kosov pa pristane na divjih odlagališčih ali smetiščih. Ker vintage kosi prestižnih blagovnih znamk ohranjajo prvotni videz še desetletja. Ker Pablu rad gosti lokalne, mlade kreativce in trgovce, ki so vajeti zaslužka vzeli v svoje roke in skrbijo za delovanje in rast krožne ekonomije. Ker imaš edinstven stil in še nimaš decembrskih daril.

Kdo je Pablu?

Pablu je brez barve, vonja, spola in okusa - ima pa stil. Je prostor umeščen med spletno in resnično resničnost, kjer kreativni modni oblikovalci in trgovci predstavljajo vsebino svojih (ali babičinih) omar. Pablu omogoča direktno komunikacijo v realnem času med kupcem in prodajalcem s pomočjo vgrajene klepetalnice. S klikom ali dvema omogoča takojšen nakup predstavljenih kosov, ki so unikatni, edinstveni in imajo zgodbo. Pablu je ideja in izvedba slovenske ekipe z željo, da tudi izven domačih meja začnemo razmišljati drugače in spremenimo nakupovalne in prodajne navade ljudi. Nagovarjajo predvsem mlajše generacije, ki razumejo in se zavedajo pomembnosti ohranjanja planeta in hkrati hrepenijo po unikatnem stilu, ki jih tako vizualno kot idejno razlikuje od starejših generacij. Pablu ni samo tehnološka rešitev, ampak je gibanje s ciljem čistejšega jutri in finančne neodvisnosti Pablusitov — kreatorjev in trgovcev na Pablu.

sejemvoblaku.jpgsejem-v-oblaku.jpg