Kateri modni oblikovalci se bodo predstavili na novembrskem #LJFW?

16. 10. 2017 // Scena / Napovednik

LJFW se tokrat seli v podzemlje, vendar samo lokacijsko, saj je med drugim bistvo tega velikega modnega dogodka pri nas tudi še vedno po čim krajši poti pripeljati modo na mestne ulice in predstaviti ljudem. Modne revije oblikovalcev, med katerimi so tako uveljavljena, kot sveža, domača in tuja imena, se bodo med 6. in 9. novembrom 2017 odvijale v novem delu garažne hiše Kozolec. Na LJFW bo svoje kolekcije predstavilo kar 30 oblikovalcev. Organizatorji verjamejo, da je ključ do uspeha v povezovanju, zato se usmerjajo v sodelovanje s celotno regijo. Tako bodo na na modni pisti, ki bo najdaljša v zgodovini Ljubljanskega tedna mode, svoje​​ kolekcije​​ predstavili​ oblikovalci​​ iz Slovenije,​​ Hrvaške,​​ Bosne​​ in​​ Hercegovine,​​ Srbije​​ in​​ Madžarske. Več o njih si lahko preberete tukaj.

LJFW misli tudi na modni jutri in zato bodo svojo priložnost na modni pisti dobili tudi mladi oblikovalci, študenti prvega in drugega​​ letnika​​ oblikovanja​​ tekstilij​​ in​​ oblačil​​ s​​Fakultete​​ za​​ dizajn,​​ pridružene​​ članice​​ Univerze​​ na​​ Primorskem.

Letošnji program bodo že tradicionalno popestrili tudi s spremljajočimi dogodki, katerih smisel bodo trajnostni razvoj ter okoljska in​​ družbena​​ odgovornost.

Več na: #LJFW.

V. J.

​Foto: Mimi Antolovič, model: Laura (Immortal Model Mangement), oblačila: Pentlja - Trgovina s konceptom

1.jpg