S podelitvijo nagrad WOW se je zaključila 10. edicija Ljubljanskega tedna mode

5. 4. 2019 // Moda / Modne piste

S podelitvijo nagrad WOW se je zaključila 10. edicija Ljubljanskega tedna mode. Nagrado DiGi WOW je prejela Jona Bednjanec, nagrado WOW LJFW pa Petja Zorec.

Četrti dan LJFW na prizorišču sicer ni bilo modnih revij, a se je kljub temu veliko dogajalo. Od 13. ure dalje so lahko obiskovalci v Showroomu pomerjali in naročali oblačila domačih in tujih modnih oblikovalcev, ki so pretekle dni svoje kreacije predstavili na modni pisti, spomladanski LJFW pa je ob 18.00 sklenila podelitev nagrad WOW.

Nagrado DiGi WOW je prejela Jona Bednjanec. Ta nagrada je poklon, dar, priznanje kolekciji, ki jo izbere žirija posameznih gradnikov slovenske digitalne sfere. Žirijo sestavljajo različni posamezniki, ki jo s svojim delovanjem aktivno soustvarjajo. Letos so jo sestavljali: Jasna Vale, instagram influencerka, Dejan David Kemperl, urednik revije David in Golf Klub, Pika Zrim, ustvarjalka bloga za zrele ženske 50th Avenue, Anja Korošec, ustanoviteljica in urednica NEW EDGE Magazine, Manca Vodopivec, stilistka in instagram influencerka, Zvonimir Ferina, fotograf Buro 24/7hr in gostujoči žirant Jan Križaj, lastnik in kreativni direktor Juicy pixels. Nagrado DiGi WOW podeljuje žirija za kolekcijo, ki je najbolj instagramabilna in ima največ viralnega in editorialnega potenciala.

Nagrado WOW LJFW za najboljšo kolekcijo je prejela Petja Zorec. Nagrade za najboljšo kolekcijo so letos podelili nekateri mediji, modne urednice, novinarji, ki spremljajo in poročajo o Ljubljanskem tednu mode. Žirijo so sestavljali: Melita Kontrec, novinarka Uredništva oddaj o kulturi RTV Slovenija, Denis Živčec, Večer, Kaja Flisar, novinarka Planet TV, Branka Grbin, novinarka siol.net, Lorella Flego, oddaja Bleščica, Petra Windschnurer, lepotna urednica revije Elle, in Tjaša Kokalj Jerala, modna novinarka revij Zvezde in Avenija.

Čestitke nadarjenima oblikovalkama, ki bosta s svojo unikatno vizijo - Petja ustvarja moško modo, Jona pa ohranja tradicijo pletenja - zagotovo poskrbeli, da se Slovenija pojavi na svetovnem modnem zemljevidu.

V. J.

Foto: Mimi Antolovič, Jure Makovec

petja_zorec_--_si1.jpgZmagovalna kolekcija Petje Zorec.ljfw_april19_dan4_photo_m_antolovic-8254.jpgPetja Zorec, Tomaž Turk, Aska Kajtazovič, Jona Bednjanec in Tomaž Mihelič.