Dogaja se: Festival Urbano dejanje 2015

13. 7. 2015 // Scena / Napovednik

Med 10. in 16. avgustom bo območje Tobačne dihalo v ustvarjalnem ritmu festivala Urbano dejanje, ki bo obiskovalcem na inovativen, mladosten in dostopen način predstavili različne ustvarjalne elemente jazz, rock, hiphop, elektronske in drugih urbanih subkultur.

Organizatorji festivala Urbano dejanje, Klub ZOO in Lightbox, so se za tovrstni podvig odločili, da bi s tem tudi širša javnost lahko spoznala delo nadarjenih posameznikov in skupin, s katerimi se srečujejo pri svojem delu. „Radi bi pokazali, kaj premore Ljubljana z okolico v smislu prepleta glasbe, umetnosti, ulice, športa,“ pravijo organizatorji, ki nameravajo kulturno raznolikost prestolnice predstaviti s pestrim festivalskim dogajanjem. To se bo vsak dan s kulturnimi, športnimi in z umetniškimi aktivnostmi začelo že popoldne. Obiskovalci bodo v tednu dni lahko obiskali sejem mladih ustvarjalcev, pa tudi bolšjak; delavnice, na katerih se bodo lahko pobližje spoznali z grafitarstvom, delom DJ-ja in skejtanjem ter predstavitve odltimerjev, tetovatorjev in brivcev.

Zvečer bo na vrtu kluba ZOO sledil glavni nastop glasbenikov, po polnoči pa se bo dogajanje preselilo v notranje prostore kluba. Na festivalski oder bodo stopili skupini Muff in Elvis Jackson, hrvaški raper General Woo, Severa in Gal Gjurin, jazzisti Ratko Zjaca, Vid Jamnik, Robert Jukič in Ratko Divjak ter še mnogi drugi izjemni glasbeniki in DJ-ji.

Lokalno urbano kulturo bodo obiskovalci festivala UD lahko do 19. ure spoznavali brezplačno, vstopnina za obisk večernih koncertov bo znašala 3 evre, celotedenske vstopnice pa bodo na voljo za 15 evrov.

PR

ud_p_dizajn_m7_grafiks.jpg