dm z donacijami prehranskih izdelkov zaključil akcijo Združimo korake

10. 2. 2020 // Scena / Dogodki

dm drogerie markt Slovenija je v preteklem tednu s predajo donacij prijavljenim osnovnim šolam zaključil vseslovensko iniciativo Združimo korake. V okviru dobrodelnega gibanja so vse od majskega dm teka za ženske aktivno zbirali korake in jih pretvarjali v otroške nasmehe, ki se jih je zbralo kar 30.464. Prav toliko evrov so pri dm namenili za prehranske izdelke iz ekološke pridelave dmBio, s katerimi bo več kot 5.500 slovenskih osnovnošolcev v letošnjem letu lažje spoznavalo zdrave prehranjevalne navade.

Glavni namen akcije Združimo korake je bilo osveščanje o zdravem načinu življenja in spodbujanje uravnoteženega prehranjevanja otrok po vsej Sloveniji. V skupnem skladu se je vse od lanskega dm teka za ženske in z različnimi aktivacijami na družbenih omrežjih, v katerih so sledilce k zbiranju korakov spodbujali tudi številni strokovnjaki in znani Slovenci, nabralo več kot 150 milijonov korakov. Te je dm drogerie markt Slovenija pretvoril v otroške nasmehe in na dobrodelni petek v sklad Združimo korake namenil še dodatnih pet odstotkov od nakupa vsakega posameznika.

S 30.464 evri presegli zastavljeni cilj

Zastavljeni cilj 30 tisoč otroških nasmehov smo s skupnimi močmi presegli in tako je 89 osnovnih šol, ki so se prijavile v projekt Združimo korake, prevzelo svojo donacijo v obliki prehranskih izdelkov dmBio, s katerimi bodo šole svojim učencem v letošnjem letu omogočile še bolj zabavne urice gospodinjstva. Več kot 5.500 osnovnošolcev po vsej Sloveniji bo lahko svoje kuharske veščine izpopolnjevalo z izdelki iz ekološke pridelave dmBio, ki jim bodo omogočili pripravo uravnoteženih obrokov, s katerimi bodo pripomogli k spoznavanju bolj zdravih življenjskih navad.

Poleg izdelkov še učni priročnik z recepti

„Gibanje in uravnotežena prehrana sta ključnega pomena pri vzgoji in odraščanju otrok“, je poudarila podpornica akcije Združimo korake Alenka Košir, ki se je v lanskem letu ob predaji prve donacije Osnovni šoli Ledina, udeležila posebnega dogodka, kjer je skupaj z učenci pripravila veganske čokoladne mafine. Recept je izbrala iz priročnika 10 korakov do nasmeha, ki ga je posebej za to priložnost pripravila nutricionistka Brigita Žinko. Izbrane šole so se poleg donacije prehranskih izdelkov razveselile tudi omenjenega priročnika, namreč vsak učenec je prejel svoj izvod knjižice z recepti, po katerih bo lahko svojo kulinarično kreativnost nadgrajeval tudi v domači kuhinji.

V. J.

Foto: dm

1.jpgVseslovensko iniciativo so podprli številni strokovnjaki in znani Slovenci, tudi zagovornica zdravega življenja Alenka Košir.4.jpgV dm so za slovenske osnovnošolce pripravili 88 palet prehranskih izdelkov dmBio.