10 najlepših kreacij tretjega dne Ljubljanskega tedna mode

21. 9. 2016 // Moda / Modne piste

Z včerajšnjimi modnimi revijami znamk MAJA FERME fashion, Nejc Šubic, Sanija Reja Aske, Young@Squat, N a t a s a H r u p i c in Petja Zorec se je zaključil Ljubljanski teden mode.

Maja Ferme nas je popolnoma prevzela s kolekcijo STUDIO 77, v kateri razkošne tkanine bogatih barvnih tonov vabijo k zabavi, druženju, smehu in užitku. Večerne obleke in hlačni kostimi mehko ovijajo telo, nudijo prijeten občutek toplote in omogočajo ženski, da se počuti dragoceno. Naša prva asociacija? Dekadenca razvpite newyorške diskoteke Studio 54.

Navdušil nas je tudi mladi up Nejc Šubic, ki je s kolekcijo Semi­loner združil ta trenutek modne pastele in športne kroje, značilne za skejtersko subkulturo. Moški v puhastem kopalnem plašču rožnate barve? Mi smo navdušeni!

Sanija Reja Aske je s kolekcijo Buona Serata Marla! ponovno izrazila svojo ljubezen do pentelj, presenetila pa je tudi z živobarvnimi potiski.

Ekipa Young@Squat (Barbara Krmelj, Maja Leskovšek, Sara Valenci in Timotej Bistan) s kolekcijo S​ I X nadaljuje pot, začrtano s kolekcijo za jesen­ in zimo 16/17, v kateri se odlično mešajo moški in ženski kosi.

Nataša Hrupič je kolekcijo FORMA | DEFORMA zasnovala na dveh predpostavkah; na formi telesa in telesnosti oblačila. Nastale so izčiščene oblike, premišljeno sestavljene iz linij, in jasna vizualizacija – forma telesa na oblačilu. Močan poudarek je na funkcionalnosti oblačil, ki vključuje naravne, telesu prijazne materiale ter na barvni paleti, ki temelji na barvnih odtenkih za več možnosti kombiniranja.

Petja Zorec je s kolekcijo 'Tisti, ki ga je ugriznila kača, se boji vsake vrvi' raziskovala simboliko ter fizične lastnosti kač skozi organske kroje, teksture, vzorce, tekstilne manipulacije in silhuete na humoren način. Moška kolekcija se spogleduje z opravami kontroverznih pripadnikov 'zoot suit' gibanja s sodobnim pridihom in igrivimi detajli.

In kje bo mogoče kupiti kolekcije s piste?

Izbrane kose kolekcije MAJA FERME fashion bo mogoče v njenem butiku na Rimski 5 v Ljubljani kupiti od danes naprej. Izbrani kosi ostalih znamk (N a t a s a H r u p i c, Nejc Šubic, Petja Zorec, Sanija Reja Aske in Young@Squat) bodo od ponedeljka, 26. septembra, na voljo v trgovini Pentlja Concept Store (Mačkova ulica 4, Ljubljana).

V. J.

Foto: Jure Makovec

screen_shot_2016-09-21_at_11_07_11.jpgscreen_shot_2016-09-21_at_11_06_43.jpg