Tudi vi že čutite pomlad?

11. 4. 2017 // Moda / Mediji

Tudi vi že čutite pomlad? V Lidlu Slovenija so jo ujeli v novo številko revije Preprosto, ki je na police Lidlovih trgovin prišla v ponedeljek, 10. aprila. Revija, ki nastaja v sodelovanju s slovenskimi kuharji, pisci, oblikovalci in fotografi, že petič združuje nepremagljive recepte, izvrstne ideje za dekoracijo doma in okolice ter spomladansko navdihujoče pripovedi. Revija izhaja že tretje leto, v tem času pa jo je poleg Lidlovih kupcev izjemno dobro sprejela tudi domača in tuja strokovna javnost, saj je prejela vrsto nagrad na področju vsebinskega komuniciranja. Tako je lani v ZDA prejela tudi srebrno nagrado PEARL za vsebinski marketing.

Revija Preprosto ponuja 100 strani zanimivega branja in je plod dela in navdiha slovenskih avtorjev, pa tudi Lidlovih kupcev. Skupaj so ustvarili bogato vsebino, ki zajema popoln mozaik drobnih pomladnih trenutkov, ki jih v prihajajočih mesecih moramo doživeti in jih deliti s svojimi najdražjimi. Avtorji so se lotili različnih pomladnih aktivnosti, od piknikov na prostem do ustvarjanja pomladnih okraskov za vhodna vrata, sladic in odličnih prigrizkov v kozarčku.

Naslovnica je delo kulinarične blogerke Urške Fartelj, ki svoje vsebine že več kot 3 leta deli na blogu 220 stopinj poševno. O tem, kako je videti sobota v velemestih, so za Preprosto spregovorili Slovenci, ki bivajo v tujini, izjemne ilustracije Mitje Bokuna pa kar vabijo na obisk tujih prestolnic. Kuharski mojster Tomaž Kavčič se je tokrat znašel pred posebnim, umetniškim izzivom, saj je navdih za svoje krožnike iskal v delih priznanih slovenskih umetnikov Jožeta Ciuhe, Lojzeta Spacala in mlade umetnice Ane Čigon. Svoj prispevek k reviji sta dodala tudi Albert in Leonida Mrgole, avtorja knjižne uspešnice Izštekani najstniki in starši, ki štekajo, ki sta delila nekaj nasvetov staršem za bolj zdrav duševni razvoj otrok. Revija tudi tokrat ponuja številne slastne recepte za različne jedi, zanimive sladice in osvežujoče napitke. Na svoj račun bodo prišli še pasji prijatelji, saj lahko njihovi lastniki v reviji najdejo tudi recepte za izdelavo pasjih piškotov.

Bogat nabor ustvarjalcev revije

Revijo, ki je bila v preteklosti dobro sprejeta ne le med kupci, ampak tudi med strokovno javnostjo, so ustvarili že uveljavljeni pisci, privabili pa so tudi nekaj novih avtorjev. Ustvarjalci revije so Miha Bratina, Mitja Bokun, Ana Bulat, Mateja Dobravec, Saša Drobnič Škrjanec, Urška Fartelj, Nina Finžgar, Ajda Fortuna, Jerneja Jošar, Žana Kapetanović, Nina Kovačič, Aljoša G. Krošlin, Mateja Matičič, Sabina Penšek, Mateja J. Potočnik, Petra Slapar, Beba in Hana Splichal ter Urban Štebljaj.

Cena revije je 1,49 EUR, na voljo pa je na posebnih stojalih v vseh Lidlovih trgovinah.

PR

Foto: Marko Pigac

izs_la_je_peta_s_tevilka_revije_lidl_slovenija_-_preprosto-2.jpgnaslovnica_pomladne_revije_preprosto_je_delo_blogeke_urs_ke_fartelj_levo_na_sliki_s_e_glavna_urednica_tina_cipot_in_izv.jpgpreprosto_za_uz_itek_pri_branju.jpg