Recept za najboljši polnozrnati jabolčni kolač
Naj pozimi iz vaše kuhinje zadiši po slastnem polnozrnatem jabolčnem kolaču, ki bo v trenutku izginil s krožnikov.
Sestavine:
300 g polnozrnate moke,
180 g trsnega sladkorja,
140 g kokosovega masla,
lupina ene limone,
2 rdeči jabolki,
vrečka kvasa,
sladkor za posip,
cimet.
Priprava
V skledi zmešajte moko in kvas. Naribajte limonino lupino in jo dobro zmešajte skupaj z maso. V mešalnik vlijte mlačno vodo, prilijte olje in mešajte pol minute. Tekočino zlijete v posodo z maso ter z leseno kuhalnico vse skupaj dobro premešajte. Jabolka narežite na drobne koščke in jih dodajte v maso. Maso dobro premešajte in vmes dodajte še cimet. Pekač obložite s papirjem za peko in vanj vlijte maso. Pecite 40 minut na 180 °C. Z zobotrebcem preverite, če je testo že suho, sicer pustite kolač v pečici še 5 minut. Kolač posujte s svojimi najljubšimi dodatki (kokosova moka, orehi, sladkor v prahu, karamela, arašidovo maslo, smetana, ...) ter ga še toplega postrezite skupaj z dišečim čajem.
V. J.
Foto: Seasons and Suppers