Recept za juho iz aromatične muškatne buče
V naših kuhinjah bo kmalu zadišalo po omamnih jesenskih dobrotah. Med temi je tudi izjemno okusna muškatna buča, ki ji rečemo tudi buča hokaido. Iz te oranžne dobrote lahko pripravimo marsikaj, tudi rižoto, a vendar je nam najbolj všeč v obliki božanske kremne juhe, ki pogreje v hladnih jesenskih in zimskih dneh.
Za pripravo juhe iz buče hokaido potrebujemo:
1kg (na kocke narezane) hokaido buče
1 čebulo
2 stroka česna
1 l jušne osnove
500 ml dl sladke smetane (lahko veganske)
2 žlici kokosove maščobe
1 pest bučnih semen
bučno olje
lovorjev list
Priprava:
Bučo olupimo in narežemo na kocke. Čebulo in česen nasekljamo. V posodi segrejemo 1,5 žlice kokosove maščobe in na njej prepražimo čebulo. Dodamo česen in bučo. Prilijemo jušno osnovo, v juho dodamo lovorjev list in sestavine skuhamo do mehkega. Dodamo sladko smetano, odstranimo lovorjev list in juho zmeljemo z električnim mešalnikom. Po potrebi solimo. Na 0,5 žlice kokosove maščobe popečemo bučna semena, ki jih po želji solimo. Juho razporedimo po krožnikih, posujemo s popečenimi bučnimi semeni, pokapamo z bučnim oljem in sladko smetano. Dober tek!
V. J.
Foto: My Pure Plants