Kdo so najboljši kulinarični blogerji leta?

29. 11. 2016 // Lifestyle / Kulinarika

Jernej Kitchen, Culinary Journey by Me in Use Your Noodles so najboljši kulinarični blogi leta. Tako je odločila strokovna komisija, ki je nagrade podelila ob koncu tretje letne konference kulinaričnih blogerjev Njam zgodbe v soboto, 26. 11. 2016, v KULT316 v ljubljanskem Šentvidu. V ospredje so se prebili še blogi 220 stopinj poševno, Custom grills, Dear Kitchen in Povest o dobrih jedeh.

Tretja konferenca kulinaričnih blogerjev Njam zgodbe, ki sta jo skupaj s sponzorji organizirali Mateja Delakorda in Iva Gruden, je združila več kot 80 znanja in druženja željnih blogerjev, medijev, podjetij in gurmanskih navdušencev. Po celodnevnem programu kuharskih delavnic, predavanj, okrogle mize, srečolova in slastne kulinarike je bil vrhunec večera podelitev nagrad najboljšim blogerjem leta - najbolj njam zgodbam. Po mnenju strokovne komisije je naslov najboljšega novega bloga pripadel Anji Burgar - Use your noodles, naslov najboljšega specializiranega bloga (brezglutenska prehrana) Špeli Jereb Planinšek - Culinary Journey by Me ter najboljšega bloga med vsemi dvojcu Maje Galuf in Jerneja Zvera - Jernej Kitchen. Ta bosta med drugim za nagrado, ki jo prispeva generalni sponzor Lidl Slovenija, uživala v kuharski delavnici s chefom dvorca Zemono Tomažem Kavčičem. Na natečaj se je prijavilo 26 blogov. Komisijo so sestavljali etnolog Janez Bogataj, prehranska stilistka in lanska zmagovalka natečaja Sabina Penšek (blogerka Tolsta nutrija), chef Jorg Zupan (restavracija Atelje) in Sanja Leban Trojar (Instagram račun @igslovenia). Ocenjevali so pogostost in kakovost objav, izvirnost, besedišče, fotografije ter interakcijo z občinstvom.

"Pozitivni odzivi že med konferenco, sploh pa po njej kažejo, da so blogerji željni takšnih srečanj, ki nas povezujejo, krepijo in izobražujejo. Zato bova do naslednje letne konference organizirali še več manjših dogodkov, na katerih si bova prizadevali tudi za oživljanje in ohranjanje slovenske prehrambene dediščine med blogerji. Kljub temu pa z uporabo angleščine ti nakazujejo, da si želijo prepoznavnosti tudi v tujini - in tam so po najinih opažanjih povsem konkurenčni. Veseli pa naju še, da se čedalje bolj znajdejo pri sodelovanju s podjetji, saj so za marsikoga blogi poleg hobija in strasti tudi vir zaslužka," sta povedali organizatorki Mateja Delakorda in Iva Gruden.

V. J.

Foto: @useyournoodles

screen_shot_2016-11-28_at_17_12_08.jpgscreen_shot_2016-11-28_at_17_11_43.jpgscreen_shot_2016-11-28_at_17_11_26.jpg