Kako pogosto moramo očistiti določene dele stanovanja?


Tu je pomlad in z njo vred čas za detox, športne aktivnosti in drugačno prehrano, kot smo jo navajeni pozimi. Ker vse cveti in se rojeva na novo v naravi, se spomladi ponavadi odločimo tudi za generalno čistko stanovanja. Če ne drugega zato, ker sončni žarki izpostavijo umazanijo na oknih in prah v stanovanju. ;) Da pa bi stanovanje po generalki ostalo čisto karseda dolgo časa, preverimo, kako pogosto je potrebno čistiti določene dele stanovanja, ki se jim pri tedenskem pospravljanju običajno raje izognemo.

Postelja

Posteljnina je leglo pršic in po nasvetih strokovnjakov bi jo morali zamenjati vsak teden - še posebej če hodimo spat, brez da bi se pred tem stuširali.

Računalnik

Če spadate med ljudi, ki jedo za računalnikom, se morate zavedati, da je vaša tipkovnica bivališče velike količine bakterij. Z dezinfekcijskim robčkom jo očistite vsaj enkrat na teden!

Kuhinjski pult

Če redno kuhate, poskrbite, da s čistilom vsak dan očistite kuhinjski pult - še posebej v okolici korita, kjer se nahaja največ bakterij. Strokovnjaki svetujejo tudi, da tedensko zamenjamo krpe in čistilne gobice.

Pečica

Pečica in mikrovalovna pečica sta vsekakor dela stanovanja, ki ju poleg straniščne školjke najmanj radi počistimo. Predlagamo vam, da tudi pečici očistite enkrat na teden, saj se boste tako izognili nabiranju bakterij, kjer jih res ne želite v hrani in stanovanju.

Kopalnica

Ste vedeli, da sta tuš kabina in kopalna kad bolj umazani kot vaše stranišče? Temeljito ju zdrgnite vsaj enkrat tedensko!

Tepih

Na preprogah in tepihih se nabirajo bakterije, ki jih s sesalcem le ztežka odstranimo. Priporočamo vam, da uporabljate pralne preproge - še posebej, če imate mačke ali psa - ki jih je dobro oprati vsaj enkrat na mesec.

Hladilnik

Predeli v hladilniku, kjer shranjujemo sadje in zelenjavo so polni bakterij. Očistite jih vsaj enkrat na teden!

V. J.

Foto: Luxury Maids

2.jpg