In izvolite…


Priznano italijansko pohištveno podjetje Lago je znano po svojih inovativnih rešitvah, a vedno znova preseneča tudi svoje poznavalce. V tokratnem članku vam predstavljamo njihov shranjevalni sistem Et Voila, ki je nastal v želji po spremembi tradicionalne paradigme shranjevanja in vključevanju novih načinov rabe pohištva in materialov.

Sistem Et Voila eliminira, do nedavno navidez neizbežno - vrata in namesto njih uporabi tekstil kot strukturni in estetski element, tako napeto platno zapira volumen in nam popolnoma spremeni percepcijo garderobnih vrat. Tkanina, ki nadomešča vrata, teče po skritih vodilih, zapira pa se s pomočjo magneta, kar omogoča, da je platno res popolnoma napeto in deluje skoraj trdo. Navidez skrivnostna škatla opazovalca zbega, saj deluje kot nedefinirana površina, a kot se “platnena vrata” enopotezno odpro, se nam razjasni pogled. Takšna izvedba omogoča popolno zaprtje površine in zaradi manjše teže dopušča dvig omare pod strop. T.i. “weithless" verzija sistema je izjemno lahka, skoraj breztežna omara in je odlična alternativa klasičnim omaram, zlasti v manjših spalnicah in otroških sobah. Kadar stoji samostojno, odlično deluje tudi kot pregradna omara, ki ločuje dva prostora.

Et Voila lahko umestite v prav vse prostore doma, od kopalnice do dnevne sobe - funkcija in izgled sta tako odvisna od načina uporabe, prostora in želja kupcev, ki imajo na voljo različne dimenzije, oblike in vrste platen, ki se tudi naknadno enostavno zamenjajo. Na spodnjih fotografijah je prikazanih nekaj primerov uporabe, v realnosti pa si jih lahko ogledate v ljubljanskem pohištvenem salonu Elementare.

Vesna Veselinovič

Foto: Lago

1.jpgunnamed_1.jpg