Zaščitite kožo v zimskih dneh

13. 12. 2015 // Lepota / Novosti

V zimskih mesecih koža zaradi nizke relativne vlažnosti zraka izgublja vlago in se izsuši. Veter, nizke temperature, zimska oblačila in ogrevani prostori še povečajo suhost kože ter jo naredijo občutljivo in razpokano, pogosto pa se pojavi tudi občutek neprijetne napetosti ali srbečice. Zelo pomembno je, da na kožo, zlasti na obraz in ustnice, večkrat dnevno nanesemo vlažilne izdelke, da preprečimo transepidermalno izgubo vode. Tudi gube na obrazu, zlasti drobne gubice okrog oči in ustnic, lahko v zimskem času zaradi suhosti kože postanejo izrazitejše. Koža obraza deluje bolj utrujeno in starejše, zato pozimi obvezno uporabljajte posebne kreme proti gubam. La Roche-Posay predstavlja posebne izdelke za nego kože, ki ji vračajo občutek ugodja, pomirijo suho in občutljivo kožo ter ublažijo občutek bolečine. Koža tako v vseh pogojih ostane zaščitena, nahranjena in zdrava.

Nutritic Intense nega za suho in občutljivo kožo je z izjemno hranilno, kompaktno in bogato, a tudi zelo rahlo teksturo, idealna vsakodnevna nega.

Ciciplast Baume B5 je pomirjujoč balzam, ki takoj pomiri razdraženo kožo, nato pa jo ščiti in obnavlja. Poškodovane in suhe roke so zimska tegoba večine ljudi, zato je

Ciciplast Levres balzam za ustnice vsebuje 5 % pantenola in je obogaten z MP-lipidi, aktivno sestavino, ki ima izrazito sposobnost, da pomiri, zaščiti in obnovi povrhnjico razpokanih, poškodovanih in razdraženih ustnic.

Ciciplast Mains krema za obnovo zaščitnega sloja kože na rokah idealna rešitev.

Redermic R z novo generacijo retinola s postopnim sproščanjem deluje na obnovitev strukture površine kože in se bori proti znakom fotostaranja. Redermic C predstavlja vse učinke vitamina C v popolnem izdelku za glajenje gub, obnavljanje čvrstosti in izenačenje tena kože.

Foto: La Roche Posay

lrp.jpg1.jpgNutritic Intense