Head & Shoulders, Pantene, Herbal Essences in Aussie predstavljajo inovativno trajnostno embalažo!

8. 5. 2021 // Lepota / Novosti

Blagovne znamke za nego las podjetja Procter & Gamble so združile moči in potrošnikom zdaj omogočajo trajnostno izbiro, s katero bodo izboljšali življenjske navade. Zahvaljujoč inovativnemu sistemu za ponovno polnjenje, ki je sestavljen iz aluminijaste steklenice in vrečke za ponovno polnjenje, uporabnikom ni več treba izbirati med lepimi lasmi, zdravim lasiščem in bogastvom planeta. Nova embalaža bo na voljo po vsej Evropi pri blagovnih znamkah P&G za nego las: Head & Shoulders, Pantene, Herbal Essences in Aussie bodo tako milijonom gospodinjstev omogočili zmanjšanje porabe plastike za 60 %.

Procter & Gamble Beauty je znatno pospešil postopek za zmanjšanje uporabe deviške plastike za 50 % pri embalažah šamponov in balzamov. Doseg tega cilja načrtujejo za leto 2030, vendar bo dosežen že konec letošnjega leta, torej 2021. Skupaj z možnostjo ponovne uporabe embalaže bo to zmanjšalo uporabo deviške plastike za več kot 300.000 ton2.

»Vemo, da je to šele začetek, vendar verjamemo, da ima 'sistem dobrega ponovnega polnjenja, ki ga napolnimo s prijaznostjo' moč, da za naš planet prinese veliko dobrega. Potrošnike želimo podpirati pri zasledovanju bolj ekološkega gospodinjstva. Zavedamo se, da si številni uporabniki naših izdelkov želijo zmanjšati količino odpadkov, ki jih pridelajo, zato smo veseli, da jim lahko kot P&G na tej poti pomagamo in omogočimo, da svoje želje tudi dosežejo,« je izpostavila Justyna Ignasiak - Kretowicz, direktorica komunikacij za P&G Beauty.

Izdelki Head & Shoulders, Pantene, Herbal Essences in Aussie so odslej na voljo v aluminijastih steklenicah za večkratno uporabo in vrečkah za ponovno polnjenje. Ohišje steklenice je narejeno iz 100 % trpežnega aluminija, ki ga lahko ponovno polnite več kot 5 let, nato pa ga lahko v celoti reciklirate. Vrečke za polnjenje pa so izdelane iz mono-materiala, PE laminata, pri katerem se uporabi 60 %1 manj plastike. Poleg tega je ta material mogoče v celoti reciklirati3. Ta ekološka preobrazba je prvi korak k odgovorni lepoti, ki bo potrošnikom pomagala pri vsakodnevnih bolj trajnostnih odločitvah.

Čudovite steklenice so tudi eleganten dodatek vaši kopalnici. Na voljo so 4 modeli embalaže, ki odražajo posebne značilnosti in značaj vsake znamke: Head & Shoulders, Pantene, Herbal Essences in Aussie.

Glavna naloga blagovne znamke Head & Shoulders’ je zagotoviti nego lasišča in zaščito pred prhljajem. Vendar pa je blagovna znamka zavezana tudi trajnosti. Pred nekaj leti je bila na trg uvedena posebna steklenica4, delno izdelana iz plastičnih odpadkov, zbranih z oceanskih plaž v Evropi.

Pantene, vodilna svetovna blagovna znamka v kategoriji nege las, je z raziskavami ugotovil, da so lasje ključnega pomena za boljšo samopodobo in odlično počutje. "Dober dan za lase« (Great hair day) daje samozavest in uporabnike motivira h akciji. Zato je poslanstvo Pantene zagotoviti inovativne izdelke, ki bodo vsem omogočili želene, zdrave in močne lase. Blagovna znamka podpira tudi družbeno-odgovorne projekte, ki promovirajo vse vrste lepote, in aktivno deluje v korist lokalnih skupnosti.

Zaveza Herbal Essences je dokazati, da imajo naravne sestavine resnično moč, ki jo je mogoče pametno uporabljati pri negi las. Blagovna znamka sodeluje s Kraljevim botaničnim vrtom KEW in tako svojim izdelkom prinaša najdragocenejša odkritja iz botanične znanoste. Herbal Essences v sodelovanju s KEW ponuja šampone in balzame z več kot 90 % naravnih sestavin, ki resnično in oprijemljivo vplivajo na lase. Odgovornost blagovne znamke je tudi v trajnostnem pridobivanju naravnih sestavin. Zeliščne esence so priznane s PETA Cruelty Free, saj izdelki niso preizkušeni na živalih.

Pri blagovni znamki Aussie so v ospredju brezskrbni lepi lasje, v duhu avstralskega 'počasnega časa'. Poleg tega, da ima blagovna znamka izjemno učinkovite in blazno dišeče maske, balzame in šampone, se zelo veliko ukvarja tudi s trajnostnimi prizadevanji. Odgovorno pridobiva naravne sestavine od avstralskih kmetov, ima certifikat PETA Cruelaty Free in sodeluje pri prizadevanjih za odpravo posledic avstralskih požarov.

Prizadevanja P&G Beauty temeljijo na petih medsebojno povezanih vodilnih načelih:

· kakovost in zmogljivost

· varnost

· trajnost

· transparentnost

· enakost in vključenost

Uvedba inovativnega sistema za ponovno polnjenje v P&G Hair Care je dokaz podjetja, da sledi trajnostni zavezi. Z njim bodo 200 milijonom evropskim gospodinjstev omogočili zmanjšanje uporabe plastike. Tako bo v Evropi proizvedenih 300 milijonov manj steklenic iz deviške plastike5, s čimer bodo vsako leto prihranili 10.000 ton deviške plastike.

PR

pg_hair4322.jpgpg_hair4196.jpg