Imate pravo frizuro za vašo obliko obraza?

30. 7. 2022 // Lepota / Frizure

Ali veste, kakšna frizura najbolje pristoji vaši obliki obraza? Včasih nam je frizura všeč, vendar ni primerna za našo obliko obraza. Da ne boste slepo sledili trendom, v nadaljevanju preverite, katera frizura je prava za vas!

Okrogel obraz

Okroglemu obrazu se podajo pričeske s postopno postriženimi plastmi brez volumna, ki se končajo tik pod brado. Če vam je všeč frufru, si ga počesite na stran. Izogibajte se pričeskam enotne dolžine in bujnim kratkim kodrom.

Oglat obraz

Zakriti morate svojo izrazito in oglato čeljust, zato potrebujete kodre, dolge valovite lase ali razkuštrano resasto pričesko. Tudi kratki razkuštrani lasje so ena izmed možnosti, eksperimetirajte pa tudi s postopno postriženimi dolgimi lasmi, ki se daljšajo od brade dalje. Izogibajte se preveč oglatim in strogim frizuram.

Ovalen obraz

Za vas je popolna izbira trenutno trendi podaljšan paž, ki ga ta trenutek obožujejo vse zvezdnice, pristojijo pa vam tudi dolgi valoviti lasje in resasto postrižene frizure. Če imate visoko čelo, vam priporočamo frufru. Izogibajte se kratkim pixie pričeskam.

Dolg obraz

Dolgemu obrazu paše frufru, saj skrajša obraz, odlično pa vam bo pristajal tudi moden paž. Izogibajte se zelo dolgim lasem.

Srčast obraz

Pozornost z brade preusmerite na oči. To lahko storite s frufrujem in krajše postriženimi lasmi, resasta pričeska pa bo pozornost preusmerila na ličnice. Tudi vam odlično pristojijo trendi podaljšani in resasto postriženi bobi in lobi. Izogibajte se strogo postriženim pričeskam.

V. J.

Foto: Glamour

1.jpg