Kako se počutiti izpopolnjeno - vsak dan?

6. 9. 2022 // Kolumne / Osebno

Kako se počutiti izpopolnjeno - vsak dan? Za to obstajajo povsem preprosti načini, ključnega pomena pa je, da nikoli ne smemo oditi spat, brez da bi čez dan storili nekaj produktivnega. To niso nujno velike življenjske spremembe, ampak malenkosti, zaradi katerih nimamo občutka, da smo zapravile še en dan.

Tu je nekaj najlažjih načinov, kako se prav vsak dan počutiti izpopolnjeno ...

Odpravite se ven

Preoblečite se iz pižame in se odpravite ven. Odpeljite se na sprehod in na kavo v bližnji park, kjer lahko v miru preberete e-pošto in odgovorite na najnujnejša sporočila.

Odgovorite na e-pošto

Če zunaj pada dež, na sporočila odgovorite doma, vendar si pred tem pripravite zajtrk in se iz pižame preoblečite v nekaj drugega kot trenirko.

Pospravite

Včasih nam povsem vsakodnevna opravila dajo občutek, da ni še vse izgubljeno. Uredite posteljo in delovni kotiček. Umazano posodo zložite v stroj, posesajte, operite perilo. Za dodaten učinek umijte okna in nato ob sijočih steklih spijte opoldansko kavo ali čaj.

Načrtujte

Na začetku tedna spišite seznam opravil, ki bi jih radi opravili tekom tedna. Nato sproti s seznama črtajte opravljene naloge. To vam bo dalo občutek, da ste ta teden že nekaj naredili zase.

Iskanje nove zaposlitve

Tudi če že imate službo, si oglejte seznam prostih delovnih mest. Če nimate sanjske službe, vedite, da lahko vedno najdete boljšo.

Vadba

Zjutraj in zvečer naredite nekaj vaj, zaradi katerih se boste počutile bolj močne, gibčne in fit. Odlična izbira so joga, jutranji tek ali nekaj sprehodov po stopnišču (če zunaj pada dež).

Televizija

Dosežki niso vedno velike stvari. To je lahko že ogled dokumentarca, ki vam razširi obzorja in nudi temo za zanimiv pogovor s prijatelji.

V. J.

Foto: Pexels

izpopolnjeno.jpg