Recept za juho iz aromatične muškatne buče

18. 9. 2019 // Lifestyle / Kulinarika

Kmalu se bomo tudi uradno poslovili od poletja, kar pomeni, da bo v naših kuhinjah zadišalo po omamnih jesenskih dobrotah. Med temi je tudi izjemno okusna muškatna buča, ki ji rečemo tudi buča hokaido. Iz te oranžne dobrote lahko pripravimo marsikaj, tudi rižoto, a vendar je nam najbolj všeč v obliki božanske kremne juhe, ki pogreje v hladnih jesenskih in zimskih dneh.

Za pripravo juhe iz buče hokaido potrebujemo:

1kg (na kocke narezane) hokaido buče

1 čebulo

2 stroka česna

1 l jušne osnove

500 ml dl sladke smetane (lahko veganske)

2 žlici kokosove maščobe

1 pest bučnih semen

bučno olje

lovorjev list

Priprava:

Bučo olupimo in narežemo na kocke. Čebulo in česen nasekljamo. V posodi segrejemo 1,5 žlice kokosove maščobe in na njej prepražimo čebulo. Dodamo česen in bučo. Prilijemo jušno osnovo, v juho dodamo lovorjev list in sestavine skuhamo do mehkega. Dodamo sladko smetano, odstranimo lovorjev list in juho zmeljemo z električnim mešalnikom. Po potrebi solimo. Na 0,5 žlice kokosove maščobe popečemo bučna semena, ki jih po želji solimo. Juho razporedimo po krožnikih, posujemo s popečenimi bučnimi semeni, pokapamo z bučnim oljem in sladko smetano. Dober tek!

V. J.

Foto: My Pure Plants

1.jpg