Veganski brownie-ji, ki se topijo v ustih

3. 8. 2019 // Lifestyle / Kulinarika

Če boste vikend preživeli doma, vam predlagamo, da se pocrkljate s fantastičnimi veganskimi brownieji, ki se topijo v ustih. Veseli jih bodo tudi vaši družinski člani, prijatelji in sodelavci, zato jih specite dovolj za vse!

Vsi ljubitelji slaščic, ki prisegajo na veganski način prehranjevanje, vedo, da je tovrstno prehranjevanje težko, če obožuješ jedi, ki običajno vsebujejo jajca, moko in mleko. Vendarle obstajajo recepti za fenomenalne slaščice, ki dopuščajo, da se kljub sladkanju držimo zdrave veganske diete, ki blagodejno vpliva na naše telo. Eden izmed njih je recept za slastne veganske brownie-je, za pripravo katerih potrebujemo:

1/2 skodelice kokosovega olja

1/4 skodelice kakava v prahu

3 velike žlice chia semen

1/2 skodelice medu

1 žličko vanilijevega ekstrakta

50 g kokosove moke

1/2 žličke soli

1/3 skodelice nadrobljene brezglutenske čokolade

maline / karamelo / čokoladne koščke / kokosove koščke za dekoracijo

Navodila za pripravo:

Pečico predhodno ogrejemo na 150 stopinj. S pomočjo parne kopeli raztopimo kokosovo olje, ki ga nato v večji posodi zmešamo s kakavom v prahu. Zmesi dodamo želatino iz chia semen, ki jo naredimo tako, da chia semena namočimo v devet žlic vode in počakamo 15 minut, lahko pa tudi celo noč. Sestavine zmešamo z električnim mešalcem. Zmesi dodamo med, ekstrakt vanilije in ponovno dobro zmešamo. Na koncu dodamo še kokosovo moko, sol in zdrobljeno čokolado. Vse sestavine dobro zmešamo in enotno zmes vlijemo v namaščen pekač. Brownie-je pečemo približno pol ure. Pečene ohladimo, narežemo na kvadratke, okrasimo s poljubno dekoracijo in postrežemo. Dober tek!

V. J.

Foto: Lazy Cat Kitchen, Well and Full, Pies and Tacos, Show Me the Yummy, Bigger Bolder Baking

1.jpg2.jpg