Kdaj in kako je primerno kršiti pravila lepotne nege?

29. 3. 2022 // Wellness / Telo

Če so pravila res za to, da se jih krši, potem je nega telesa in obraza izvrstna priložnost za to. Seveda ne v vseh primerih – jutranje in večerno čiščenje je seveda nuja, pri ostalih pravilih pa se pogosto izkaže, da je najbolje, če poslušate sebe in pozorno opazujete odziv svoje kože. Preberite si nekaj namigov o tem, kdaj in kako ste lahko rahlo neposlušni in si izberite svoj "greh".

Kršitev številka 1: uporabite prste

Nekatere ženske čopiče enostavno obožujejo in jih imajo na zalogi kar nekaj. Spet druge pa se odločajo za blazinice, še posebno pri nanosu podlage, kjer je ta odločilnega pomena. Če vam nič od tega popolnoma ne ustreza, nanos dokončajte in utrdite s prsti. Roke si pred tem seveda temljito umijte, da na koži ne ostajajo nepotrebne nečistoče in posledično seveda mozoljčki.

Kršitev številka 2: maskara tudi na spodnjih trepalnicah

Pravijo, da uporaba maskare na spodnjih trepalnicah povzroči učinek povešenih oči in postara. Že res, da vedno poudarjamo zgornjo veko in trepalnice, da oči odpremo, toda prav nič ne bo škodovalo, če manjšo količino maskare naneste tudi na trepalnice spodnje veke.

Kršitev številka 3: poudarite tako oči kot ustnice

Staro pravilo je, da ne smemo hkrati močno poudarjati oči in ust. Zadnje čase pa vedno pogosteje vidimo, da ni nič narobe, če za večerno priložnost nosite tako zadimljene oči, kot tudi rožnato rdečilo za ustnice.

Kršitev številka 4: pinceto uporabite tudi nad obrvmi

Včasih so strokovnjaki za nego trdili, da pincete ni dobro uporabljati nad obrvmi, saj naj bi bil njihov naravni lok le tako lepo upognjen. Najnovejši trendi pa dovoljujejo in celo zahtevajo, da se moteče obrvi preprosto odstranijo. Vaš obraz vam bo hvaležen!

P.C.

Foto: Unsplash / Noah Buscher

noah-buscher-ecjid00ajqs-unsplash.jpg