Kako naj končno vzljubimo vadbo?

22. 5. 2021 // Wellness / Telo

Všeč nam je, ko smo v formi, vendar običajno ne maramo vsega, kar moramo narediti, da pridemo tja. Prepričani smo, da v tem pogledu nismo sami. Če tudi vi ne sodite med osebe, ki se veselijo vadbe, je čas, da ugotovite, kako se zaljubiti v šport. Obstaja nekaj preprostih stvari, ki jih lahko naredite, da bi vadba postala ena od stvari, brez katere si ne morete predstavljati življenja.

Med vadbo se vzpodbujajte

Izberite besedo ali besedno zvezo, ki vas navdihuje, ter se vzpodbudite k vadbi.

Privoščite si majhne nagrade

Naj vas nagrada ne čaka le, ko dosežete ciljno težo, ampak si nagrade privoščite tudi med samim potekom hujšanja. Nov športni modrček ali manikura sta na primer super vzpodbuda, da boste še bolj pridni.

Izberite dejavnost, ki jo imate radi, tudi če to ni tradicionalna vadba

Vse, kar spodbudi vaš srčni utrip, šteje za kardio vadbo. Če sovražite tek, izberite nekaj drugega. Vožnja s kolesom, igranje nogometa v parku ali celo vrtnarjenje šteje. Kul, kajne?

Med vadbo mislite na vesele stvari

Po nedavni študiji vam lahko priklic veselih stvari med vadbo pomaga, da v svoji vadbi bolj uživate. O čem boste razmišljali? O psičkih, vašem otroku, novemu avtu? Nebo je meja!

Osredotočite se na to, kar počnete

Študije kažejo, da lahko osredotočenost na vadbo izboljša vaše razpoloženje in pomaga, da vzljubite svojo vadbo.

Sledi toku

Namesto da razmišljate o vadbi kot o opravilu ali še eni obveznosti, ki jo morate čez dan opraviti, spremenite svoje razmišljanje. Začnite na vadbo gledati le kot na del dneva in na nekaj, kar vam lahko koristi ali kot na vaš "čas zase" za ta dan. Tako vadba postane nekaj, kar imate radi.

Ustvarite glasbeno ozadje

Glasba izboljša razpoloženje in pomaga tudi pri temu, da se zaljubimo v šport. Trik je v tem, da hitrost utripov na minuto pesmi prilagodite srčnemu utripu, ki ga želite doseči. To vam bo pomagalo optimizirati vadbo, hkrati pa vam bo omogočilo, da uživate ob melodijah, ki so vam všeč.

V. J.

Foto: Instagram

carbon38.jpeg@carbon38