Nasveti za vse, ki se zadnje čase počutijo prazno

21. 2. 2021 // Wellness / Mind & spirit

Sreča je eden največjih življenjskih blagoslovov. Vsi si želijo biti srečni in mnogi se celo potrudijo, da bi to dosegli. Ko smo srečni, pritegnemo druge ljudi in obratno, ko smo žalostni in prazni, se velikokrat zgodi, da ostanemo sami. Vsi so radi v bližini optimistične osebe, ki je navdušena nad življenjem. Tak človek povzroči, da slaba volja izgine in je kot toplo sonce po nevihti. Poleg večje priljubljenosti pa pozitivno naravnanost v življenju povezujemo tudi z boljšim zdravjem. Sreča je kot eliksir za zdravje in dobro počutje. Čeprav obstaja tisoč stvari, zaradi katerih smo lahko slabe volje, obstaja verjetnost, da bi bili bolj zadovoljni, če bi se z zunanjim svetom spopadali z malce več optimizma. Tu je nekaj nasvetov za iskanje trajne sreče, ki ga lahko po svoji želji tudi dopolnite. Ste pripravljeni?

Odkrijte kdo ste v resnici

Ugotoviti, kdo ste, je ena najpomembnejših stvari, ki jih lahko storite v iskanju lastne sreče. Morda se tega ne zavedate, toda sreča prihaja iz samozavedanja, resničnega poznavanja samega sebe. Frustracije in nezadovoljstvo sta večinoma plod napačne predstave o svoji identiteti. Če veste, kdo ste v notranjosti, in se ne trudite biti drugačni, boste veliko bolj srečna oseba kot, če bi to skrivali pred drugimi. Vsak ima svoje bistvo, tisto, zaradi česar se loči od drugih. To bi morali ceniti in spodbujati, da se ljudje ne bi bali biti sami svoji. Prenehajte izpolnjevati pričakovanja ali sanje drugih in raje prisluhnite svojim željam in ciljem.

Daj-dam

Ne morete žeti tam, kjer niste sejali, kajne? Če želite biti srečni v življenju, poiščite način, kako sebe in druge osrečiti vsak dan. Ljudje so naravno veseli, ko pomagajo drugim. Ljudem lahko pomagate točno tam, kjer ste, s tem, kar imate. Resnična izpolnitev v življenju izhaja iz stvari, ki jih počnete za ljudi. Bodite liberalni in radodarni, kolikor lahko. Nasmehnite se, ponudite pomoč in razlogi za dobro voljo bodo vedno tam!

Znižajte pričakovanja

Previsoka pričakovanja velikokrat vodijo do slabe volje. Skozi življenje boste srečali vse vrste ljudi. Verjetno boste med jimi našli koga, ki vas bo močno razočaral, četudi nehote. To niso nujno popolni tujci, lahko so vaši prijatelji, družinski člani in drugi ljudje, ki jih dobro poznate. Narava človeka je muhasta in ljudje so lahko zelo nepredvidljivi. Zmenek, ki vam zagotovi, da bo prišel v restavracijo, se lahko kar naenkrat premisli. Spletno naročilo, ki ste ga oddali, lahko zamuja. Starši se lahko odločijo za ločitev. Najboljša prijateljica vas lahko resnično prizadene. Ob takih trenutkih globoko vdihnite in se umirite. Pomislite na vse ostale ljudi, ki so vredni zaupanja in se opomnite, da imajo včasih ljudje drugačna pričakovanja in želje kot vi. Na to ne morate vplivati in popolnoma ok je tako.

V. J.

Foto: Unsplash / María Victoria Heredia Reyes

maria-victoria-heredia-reyes-0hvh69rzjxs-unsplash.jpg