Znane slovenske rekreativne tekačice so to sezono izbrale copate adidas UltraBoost X

7. 3. 2017 // Trendi / Trend report

To sezono je eden najbolj vročih trendov vsekakor pudrasto rožnata barva. To so upoštevali tudi pri adidasu, saj so za letošnjo pomlad pripravili pravo poslastico - revolucionarne tekaške copate UltraBoost X, ki ne zagotavljajo le maksimalne tekaške učinkovitosti, ampak navdušijo tudi s svojim trendi dizajnom, ki optično zmanjša stopalo, in čudovito pudrasto rožnato barvo, ki v kombinaciji s črno pride še posebej do izraza.

Copati adidas UltraBoost X so ustvarjeni za tekačice, ki stremijo k temu, da so z vsakim treningom boljše. UltraBoost X so namreč tehnično povsem prilagojeni obliki ženskega stopala in njegovemu gibanju, s tem pa predstavnicam nežnejšega spola prinašajo edinstveno tekaško doživetje in maksimalno zmogljivost. adidasovi strokovnjaki za inovacije so pri zasnovi UltraBoost X uporabili napredno tehnologijo Aramis za podrobno analizo premikanja telesa med tekom. Z njegovo pomočjo so dobili vpogled v žensko stopalo in določili dve vrsti kritičnih točk; prve, pri katerih tekačice potrebujejo največ podpore in druge, v katerih je ključno, da ima stopalo dovolj prostora za naravno razširjanje. Copati se lahko pohvalijo z inovacijo Adaptive Arch, nepritrjenim stopalnim lokom, izdelanem iz prilagodljivega in raztegljivega mrežastega materiala Primeknit. Ta se povsem ovije okoli sredine stopala in se prilagaja njegovemu spreminjanju oblike med tekom, s tem pa nudi odlično podporo ter poleg tega še optično zmanjša stopalo. Prav tako je iz Primeknita v celoti izdelan zgornji del copata, ki zaradi bolj redkega vzorca pri prstih prinaša še večjo zračnost. Copati so prilagojeni tudi ženski peti in okrepljeni z ožjim opetnikom, s tem pa poskrbijo za dodatno oporo med tekom ter omogočajo svobodno in neovirano gibanje. Podplat novega UltraBoost X je po vsej dolžini opremljen s tehnologijo BOOST™, ki s pomočjo tisočerih majhnih energijskih kapsul dokazano zagotavlja največji povratek energije v celotni tekaški industriji. Poleg tega pa tehnologija BOOST™ poskrbi tudi za vzdržljivost pri vseh temperaturah in daljšo življenjsko dobo. Spodnji del podplata pa je izdelan iz Continentalove gume, zaradi katere bo vaš tekaški korak stabilen v vseh vremenskih pogojih.

V nadaljevanju preverite, kako izgledajo copati adidas UltraBoost X, nad katerimi sta navdušeni tudi slovenski rekreativni tekačici Tjaša Kokalj Jerala in Nives Orešnik.

V. J.

Foto: adidas

5.jpg1.jpg