Mame beremo: Čar dotika

10. 11. 2019 // Trendi / Mamin svet

Mojca Kurent in Petra Šterlek sta avtorici čudovite knjigice Čar dotika, ki govori o tem, kako z masažo prispevamo k zdravemu razvoju dojenčka in tkanju ljubečih družinskih vezi.

Knjiga zajema 112 strani in je lepo darilo za mlade starše ali priročnik za vse mamice, ki že znajo masirati in rade pokukajo vanj, če kaj pozabijo. Staršem želita avtorici ponuditi tehnike masaže, nasvete za zdravo rokovanje z dojenčkom za kvalitetno doživljanje starševstva ter podporo zdravega razvoja dojenčka. To je prva tovrstna knjiga v slovenskem jeziku, ki k nam prinaša v tujini že razvito prakso, ki dokazano zmanjšuje motnje v motoričnem razvoju in potrebo po zdravstvenih storitvah.

Primerna je za starše, ki se želijo s svojim dojenčkom povezati preko čutnega dotika. Vsebuje teoretična in praktična izhodišča za poglabljanje v znanje o tem, kako je dotik pomemben v najbolj nežnem obdobju življenja. V knjigi so tudi pesmi, ki pomagajo mamicam, da ob masaži pri malo večjih otrocih popestrijo masažo ter se še dodatno povežejo z njimi. Menimo, da je knjiga Čar dotika popolno darilo - zase ali za najboljšo prijateljico, ki je ravnokar rodila!

V. J.

Foto: Čar dotika

naslovnica_nizka_resolucija.jpg