V Kino Šiška prihaja princesa newyorške urbane kontrakulture

26. 8. 2017 // Scena / Napovednik

Po hedonistih Le1fu in Mykki Blanco ter tesno za petami Cakes Da Killaju v Kino Šiška 6. septembra prihaja še njihova precej bolj uporniško nastrojena kolegica Princess Nokia. Spremljala jo bo slovanska gengsta gejša pop band transformerka KУKЛA.

Trap? Hip hop? Bass music? Princess Nokia ima pripravljen jasen odgovor: “Ustvarjam svetovno glasbo – glasbo, ki bo nagovarjala vse vrste ljudi. Banjee dekleta v Harlemu, najstniške žene na Bližnjem vzhodu, gej fante v Vzhodni Aziji. Oznake niso več pomembne. Moja nova glasba je kozmična in tridimenzionalna in res predstavi, kdo je Princess Nokia. Princess Nokia je zvok. Je napredovanje. Je vse, kar sem.”

КУКЛА je samooklicana slovanska gengsta gejša pop band transformerka, glasbeni projekt Kukle Kesherović. Medtem ko večino časa poje o orožju in ljubezni, se КУКЛА stalno bojuje s samo sabo in zunanjim svetom. Na odru, podprta s spremljevalnima pevkama in VJ-ko, pozabi na opreznost, svoj značilen zvok obogati z bujnimi vizualijami in na pladnju postreže svoje srce.

Za afterparty bo poskrbel Bojler, avdio-vizualni kolektiv, ki združuje DJ-e, scenografe, dizajnerje in fotografe ter promovira sodobne urbane kulture. Na glasbenem področju Bojler predstavlja predvsem sodobne klubske trende v bass elektroniki, Futon in TMA pa bosta, kot vedno, poskrbela za nahajpano in žanrsko raznoliko selekcijo.

Več informacij o koncertu boste našli tukaj. Se vidimo!

V. J.

Foto: Kino Šiška

nokia.jpg