Festivalsko poletje: Prva edicija festivala R/verse nudi beg v čarobno naravo

21. 6. 2017 // Scena / Napovednik

Dan po poletnem solsticiju, v četrtek, 22. junija, se prične štiridnevna glasbena avantura na obali hrvaške reke Mrežnice – prvi glasbeni R/verse Festival, ki ga skupaj organizirata domači ekipi MoDem in Illictricity festivalov. Festival želi obiskovalcem ponuditi dogodek, ki združuje večdnevni beg iz mestnega delovnega okolja v magično naravo, osvobajajoče kampiranje pod zvezdnatim nebom, vso potrebno infrastrukturo, ter glasbo, ki vse naštete prednosti poudarja in spodbuja. Lokacija festivala je strateško nameščena samo uro in pol vožnje iz glavnega mesta Zagreb v praktično nedotaknjeno naravo na obali reke Mrežnice, v kateri je mogoče varno in osvežujoče kopanje v bližini nekaterih razkošnih nacionalnih parkov, med katerimi po svoji lepoti izstopajo Plitvička jezera. Za tiste nemirnega in avanturističnega duha se v bližini festivalske lokacije nahaja tudi največji evropski zipline, po Mrežnici pa je mogoč tudi spust s kajaki.

Med petdesetimi glasbeniki, ki bodo skupaj ustvarjali neprekinjeno zvočno techno/house/electro/bass/hip-hop/d'n'b/juke/footwork kuliso od začetka, v četrtek 22. junija ob 12. uri, pa vse do konca, v nedeljo 25. junija ob 22. uri, se nahajajo mednarodna in hrvaška imena, katerih skupna točka je kvaliteta in glasbena raznolikost. Med njimi še posebej izstopajo headlinerji: Deadbeat – mojster posebne mešanice duba in minimalne elektronike. Dj katerega opus dub glasbe je razvejan v vse strani žanra. Eclar Fifi – neobhodno DJ in radijsko ime, katerega eklektično ustvarjanje je vedno ob izvoru nove in inovativne glasbe, ki jo prenaša na plesišča in radijske valove vseh najpomembnejših svetovnih glasbenih postaj (BBC Radio 1, Rinse FM, NTS). DJ Seinfeld – Šved iz Barcelone prinaša specifičen, prvinski, surov house zvok, s katerim se je proslavil in privedel do izdaje v okviru prestižnih založb Lobster Fury in lobster Theremin. Herzel – makedonski producent, ki je istočasno tudi eden od najzanimivejših projektov regionalne techno/acid/post dubstep scene z uspešno mednarodno kariero, izdajami na Talabotojevi etiketi Hivern Discs, ter podporo producentov kot je Palms Trax.

Line-up je sestavljen iz pazljivo izbranih in razburljivih glasbenih imen iz Hrvaške in sosednjih držav: iz Slovenije prihajajo Aural Fiction, Žiga Murko in Softkinskon, iz Avstrije alllone in doze, Madžarsko predstavljajo BERGI, UFFALO STEEZ in Utero, Italijo Mental. Srbijo DJP in Lule. Domačo, hrvaško sceno pa predstavljajo nekateri izmed najbolj atraktivnih in vznemirljivih DJ-ev in nastopov v živo: Arboretum Kolektiv, Ivna Ji&Samo Tako, Koolade, Borut Cvajner, DJ Labud, Dubok, El Commando, lilacube, Pytzek i Mislav, Val Vashar, Qwerty, SZCH, 207, Brogy, Dots, Inchoon, Lovro Klop, Luka Eterović, OBERKULL, Radio Splendor DJs, SapLeo, Shao, Sladoled, Vrle in člani CFSN kolektiva.

Partner festivala Funktion-One soundsystem bo poskrbel za najkvalitetnejši zvok, organizatorji pa napovedujejo tudi posebno uglašene počasnejše dnevne sete, ter tiste bolj dinamične, mistične, hipnotične, psihadelične nočne ritme.

V festivalski vstopnici je vštet vhod na festival, štiridnevni kamping, ter parkirišče po ceni 170 kn v predprodaji. Na dan dogodka in kasneje na festivalski lokaciji pa bodo vstopnice stale 200 kn. V ponudbi trenutno ni dnevnih vstopnic, pomembno pa je poudariti, da imajo vsi otroci do 12 let v spremstvu staršev vstop prost. Dobrodošli pa so tudi hišni ljubljenčki.

R/verse festival je ekološko osveščen in v času bivanja v naravi predvideva obnašanje, ki le-to spoštuje in varuje. V okviru bivalnih kapacitet je na razpolago tudi higienska infrastruktura in eko prostovoljci, ki bodo gostom pomagali z nameščanjem. Za hrano je poskrbljeno, a vendar pod pogoji robinzonskega turizma – signala za telefon namreč ni!

Nakup vstopnic, Facebook, Instagram.

V. J.

Foto: R/verse Festival

r_verse_festival_22_6_-25_6__mrez_nica.jpg