Prihaja 4. Dobropeka!

9. 12. 2016 // Scena / Napovednik

Vabljeni na že četrti dobrodelni dogodek po imenu Dobropeka, ki se bo letos odvil v sredo, 21. decembra, od 16h do 20h v Ziferblatu na Vegovi 8 v Ljubljani.

Dobropeka je slovenska izvedba v tujini priljubljene akcije "bake sale", kjer skupina ljudi speče domače priboljške, te pa podarjajo donatorjem v zameno za prostovoljne prispevke za točno določen namen. V Ljubljani jo že četrtič organizira Iva Gruden, sicer ustanoviteljica projekta Ljubljananjam, ki na različne načine združuje kulinariko v mestu. Na Dobropeki lahko sodelujete na dva načina: kot priboljškopeki ali kot donatorji.

  • Za priboljškopeke: Specite nekaj slastnega in to zapakirajte v prenosljivo embalažo (plastika, papir, karton ipd.). Za vsak priboljšek na poseben list pripišite sestavine, neobvezno še svoje ime in željo za 2017. Dobrote prinesite na Dobropeko in jih podarite v zameno za donacijo. Priboljški ne smejo vsebovati sledov mesa in surovih jajc (v raznih kremah). Obvezne prijave so na tej spletni strani.
  • Za donatorje: Podarite donacijo v posebej za to namenjeno škatlo in prejmite slastne, unikatne, domače dobrote, ki so jih ustvarili priboljškopeki.

Na Dobropeki bodo veseli piškotov, mafinov, pit, tortic, kruha, slanega peciva ... lahko tudi brezglutensko, vegansko, brezlaktozno ... vse, kar ne vsebuje surovih živalskih proizvodov in surovih jajc ter je zapakirano v primerno prenosno embalažo. Vsi priboljškopeki svoje dobrote podarjajo, vse donacije pa gredo tudi letos (tako kot v 2014 in 2015) društvu Sladki nasmehi, ki peče torte za otroke iz socialno ogroženih družin. Lani so zanje zbrali 220 eur, predlani pa 385 eur.

Se vidimo 21. decembra!

V. J.

Foto: Dobropeka

1.jpg