Zvezda, ki slovensko vesolje osvetljuje že velikih 25 let!

4. 6. 2024 // Scena / Dogodki

Vsem dobro poznana Zvezda je včeraj praznovala 25 let delovanja. Četrt stoletja obstoja so proslavili v kavarni na Kongresnem trgu, le korak stran od prvotne lokacije odprtja svoje prv kavarne v osrčju urbanega navdiha - parka Zvezda.

Lastnica in ustanoviteljica Urška Šefman Sojer se je za skok v ozvezdje odločila brez podrobnejših načrtov, strategij in predhodnih formalnih gostinskih izkušenj. Imela je veliko željo razveseljevati ljudi, jim v Ljubljani ponuditi občutek udobja in domačnosti, ovitega v klasično, a vedno moderno estetsko izkušnjo kavarniškega druženja. Zvezda je tako postala prostor, kamor se gostje z veseljem vračajo in uživajo v inovativnih sladkih dobrotah. Vso svojo poklicno pot je namenila kreiranju sladic in ustvarjanju ambientov vseh Zvezdinih enot, za kar je bila leta 2017 nagrajena z mednarodnim poslovnim oskarjem Vevue Clicquot Business Woman Award, ki ga prestižna francoska znamka podeljuje uspešnim poslovnim ženskam z neomajno vizijo in drznostjo.

Urškina želja in ambicije izvirajo iz zgodnjega otroštva, ko je v omari svoje matere opazila set prelepe porcelanaste posode, kini bila nikoli v uporabi. Takrat se je odločila, da bo nedeljske družinske zajtrke za vedno spremenila. Vsako nedeljo je zgodaj vstala, pripravila pogrinjke in na mizo postavila tisti sloviti neuporabljeni porcelan, s katerim je pričarala nepozabno izkušnjo.

Recept za uspeh pa po njenih besedah ni le močna želja. Velik pomen pripisuje tudi svojim sodelavcem – ekipi, ki jo smatra za del družine, saj brez njih zvezdica ne bi žarela tako dolgo in močno kot žari danes. Na poti jo od malih nog aktivno spremlja tudi hči Triša, ki z njo deli več kot le strast do vodenja in ustvarjanja – ozvezdje si želi razširiti tudi na mednarodnem prostoru, saj verjame, da bi tudi v drugih državah prepoznali dragocenost Zvezdinih izdelkov.

Na dogodku so najprej pozdravili medije in vplivneže/-ice, ki so imeli po krajšem uvodu priložnost spoznati ozadje Zvezdine zgodbe, se posladkati z okusnimi slaščicami vseh vrst in okusov ter med drugim preizkusiti tudi originalno recepturo tradicionalne slovenske sladice – slovite kremšnite. Po upihu svečk na torti se je veselje nadaljevalo, v drugem delu druženja pa so se praznovanju pridružili tudi Zvezdini poslovni partnerji.

Z odlično hrano in pijačo ter nepozabnimi spomini ob 25-letnici se je dogodek zaključil.

Vse najboljše Zvezda, na prihodnjih 25!

Foto: PR

irm_0427.jpgirm_0269.jpgirm_0367.jpg