Hofer deli nasmehe na obraze otrok iz projekta Botrstvo

15. 12. 2017 // Scena / Dogodki

Skoraj 12 % otrok v Sloveniji živi pod pragom revščine in v prazničnem decembru nima veliko razlogov za nasmeh. Zato Hofer v decembru začenja z dobrodelnim projektom, s posebnimi piškotki – Nasmeškotki –, s katerimi želi pričarati čim več nasmehov na obraze otrok, ki živijo v socialni stiski. Celoten izkupiček od prodaje je namreč namenjen otrokom, vključenim v projekt Botrstvo v Sloveniji.

Na predstavitvenem dogodku v Ljubljani je ambasador projekta Nasmeškotki, Marko Potrč, predstavil projekt, udeleženci pa so svojo podporo izkazali tako, da so piškotom nasmehe narisali tudi sami. Te še posebej dragocene Nasmeškotke, opremljene tudi s prijaznimi mislimi udeležencev, pa bodo v decembru namenili otrokom v stiski.

Podjetje Hofer s podporo najrazličnejšim dobrodelnim projektom pomaga otrokom iz projekta Botrstvo v Sloveniji že vrsto let. Projekt, ki deluje pod okriljem ZPM Ljubljana Moste-Polje, je namenjen izboljšanju kakovosti življenja otrok in mladostnikov, zmanjšanju socialne izključenosti zaradi revščine in omogočanju boljših pogojev za otrokov zdrav razvoj, izobraževanje ter odkrivanje in razvoj talentov. Trenutno je v projekt Botrstvo v Sloveniji vključenih okrog 5000 otrok.

Nasmeškotki prihajajo izpod rok slaščičarjev in pekov slaščičarne Delakorda. V družinski slaščičarni že skoraj 25 let ekipa slaščičarskih in pekovskih mojstric vsak dan pripravlja široko paleto slaščic in keksov nepremagljivega okusa in visoke kakovosti, ki so del vsakdana mnogih slovenskih družin. V letošnjem decembru pa v njihovi pekarni diši po Nasmeškotkih iz trajnostno pridelanega kakava, kar potrjuje certifikat UTZ, in iz drugih visokokakovostnih sestavin, ki zagotavljajo izvrstnost piškota tako po okusu kot po namenu.

Dobrodelni projekt poziva k podpori Nasmeškotkov tudi na družbenih omrežjih. Svoj nasmeh, nasmeh prejemnika ali sam Nasmeškotek lahko podporniki projekta delijo z objavo na omrežjih Facebook, Instagram in Twitter z oznako#DelimoNasmehe ali #Nasmeskotek.

Nasmeškotki so do odprodaje zalog na voljo v poslovalnicah Hofer po vsej Sloveniji, in sicer po enotni ceni 1 EUR za en Nasmeškotek. Več o projektu #DelimoNasmehe in o Nasmeškotkih lahko preberete na spletni strani www.hofer.si/DelimoNasmehe.

V. J.

Foto: Jani Ugrin

hofer_nasmeskotek_lolita_web-70.jpghofer_nasmeskotek_lolita_web-78.jpg