Gourmet Cup 2017 postregel z rekordi

25. 1. 2017 // Scena / Dogodki

Po lanskoletni enodnevni uspešnici se je v ponedeljek zaključil smučarsko-kulinarični praznik Gourmet Cup 2017, ki je v treh dneh na belih strminah priljubljenega smučišča Krvavec zbral znane obraze slovenske gostinske scene in ljubitelje kulinarike.

Luki Jezeršku in Darku Klemnu, gostujočemu Chefu, je pripadla čast, da otvorita letošnji dogodek z Večerjo na zajli. Gostje so v dobrih dveh urah okusili odlične tradicionalne jedi v nekoliko drugačni preobleki, česnovo juho v kozarcu kot vroče okrepčilo, pester hladni uvod, za glavno jed matevža v »kranjski klobasi« s svinjino, ki jo je postregel sam MasterChef Slovenije, Darko Klemen. Za piko na i pa še sladko presenečenje Tomaža Bolke (Gostilna Krištof), jabolčna pita v kozarcu z grozdno in kakijevo peno.

Nedeljsko gurmansko razvajanje na snegu se je nadaljevalo s pravo evforijo okusov, za katero so s svojimi kreacijami poskrbeli top Chefi priznanih restavracij Uroš Štefelin (Vila Podvin), Igor Jagodic (Restavracija Strelec), David Vračko (Restavracija Mak), Jorg Zupan (Atelje), Darko Klemen (MasterChef Slovenije), Damjan Fink (Gostilna na gradu) in Jernej Kamič (Restavracija Blejski grad) ter prepričali marsikaterega obiskovalca.

Kot se za vsak praznik na belih strminah spodobi, tudi tokrat ni šlo brez tekmovalnega duha. Zadnji dan Gourmet Cupa 2017 se je namreč na Krvavcu odvila čisto prava smučarska tekma z več kot 150 prijavljenimi tekmovalci gostinci, vinarji in gurmani in njihovimi zvestimi navijači. Z rekordom proge sta slavila vražja Slovenka, Alenka Dovžan (Restavracija Ejga) in Tomaž Juvan (Hostel Celica).

V nadaljevanju preverite foto utrinke s smučarsko-kulinaričnega praznika Gourmet Cup 2017 ...

V. J.

Foto: Gourmet Cup 2017, Žiga Intihar

gourmet_cup_krvavec_2017_-damijan_fink.jpggourmet_cup_2017_top_chefi.jpg