Slovensko ulično modo preplavlja nova blagovna znamka Closed!

19. 4. 2018 // Moda / Novosti

Samosvoja in izvirna blagovna znamka Closed postavlja nove mejnike na področju kakovostne in sofisticirane ulične mode, pri tem pa ohranja odgovoren in okolju prijazen pristop do mode, ki se prepleta s pravičnostjo – do okolja, zaposlenih, kakovosti in vseh udeležencev celotnega proizvodnega procesa. Nova modna kolekcija blagovne znamke Closed je na voljo v trgovini Extraordinary, na Novem trgu 6 v Ljubljani.

Filozofija, ki povezuje kakovostne izdelke in odgovoren pristop k modi zaznamuje blagovno znamko Closed ter zagovarja prepričanje, da izjemni izdelki lahko nastanejo zgolj pod odličnimi pogoji. S tem v mislih so že od prvega dne pri blagovni znamki vzpostavili odgovorno proizvodnjo – od pridobivanja materialov do izbora proizvajalcev s katerimi sodelujejo. Vsaka poteza blagovne znamke se opira na vrednote, ki predstavljajo osrčje znamke: prijateljstvo in povezanost s partnerji in dobavitelji, družbena odgovornost, ki je osnovana na vzpostavljanju pravičnih delovnih razmer, spoštljiv odnos do živali, okolju prijazne metode proizvodnje z materiali, ki manj onesnažujejo okolje ter vzpostavljanje čim krajših poti transporta. Vse to so tudi razlogi, da blagovna znamka Closed postopoma seli svojo proizvodnjo v Evropo.

Iz Portugalske v Slovenijo

Takoj za Italijo je Portugalska drugi največji proizvajalec za znamko Closed. Trenutno ta iberska država proizvede približno 15 % izdelkov, predvsem bluze, srajce, majice in usnjene dodatke. Pri izboru partnerjev se blagovna znamka Closed odloča predvsem na podlagi skupnih vrednot, ki zagotavljajo pravično in trajnostno proizvodnjo. Tako se osredotoča predvsem na uspešna družinska podjetja in povezane manjše kolektive s strastjo do ustvarjanja modnih trendov, pozornostjo do detajlov in brezpogojnim smislom za kakovost.

Glavno vodilo pri iskanju partnerjev sta zagotovo zaupanje ter razumevanje vseh ekoloških in družbenih smernic, ki jih blagovna znamka uteleša. Prijatelji, ki sodelujejo s prijatelji – to je načelo, ki mu sledi blagovna znamka in obenem načelo, ki mu sledi vsak člen verige, od proizvodnje do končnega stika s kupci.

Od konca lanskega leta je blagovna znamka Closed na voljo tudi v Sloveniji. Modne kose nove kolekcije lahko najdete v butični trgovini s konceptom Extraordinary na Novem trgu 6 v Ljubljani. Pustite zapeljati premišljenemu izboru oblačil in modnih dodatkov, ki vas bodo zagotovo očarali, tako s sofisticiranim videzom kot s trajnostno noto, ki prežema bistvo celotne ponudbe.

V. J.

Foto: Closed

fair__made_in_portugal_01.jpgfair__made_in_portugal_02.jpg