Bazilika predstavlja šik predpasnike za sodobne gospodinje

14. 12. 2017 // Moda / Novosti

V Baziliki so se letošnje praznike odločili narediti še malce bolj zapeljive. Skupaj z ljubljanskima oblikovalkama Ivono in Katjo so ustvarili linijo čudovitih predpasnikov, ki s svojo očarljivostjo in hkrati funkcionalnostjo stopajo korak naprej tako v profesionalni kot domači izkušnji kuharije.

Oblikovalki sta imeli pri samem oblikovanju v mislih vse tiste kulinarične navdušenke, ki želijo biti tudi med pripravo jedi v domači kuhinji videti seksi in se počutiti dobro, hkrati pa pred prihodom gostov ne želijo tratiti časa s preoblačenjem v »primernejša oblačila«. Ideja, ki je nastala iz načrtovanja novih predpasnikov za Bazilikino osebje, je tako nadaljevala svojo pot za zidove slovenskih domov, naravnost v njihove kuhinje.

»Sprva smo želeli le, da bi naši zaposleni imeli na sebi nekaj čisto unikatnega in v čemer bi se dobro počutili. Uspelo nam je oblikovati res lepo kombinacijo uporabnih in ženstvenih predpasnikov, saj smo jih z Ivono in Katjo razvijali kar nekaj časa, da smo našli pravi material in kroj. Tudi zato se mi je zdelo prav, da jih naredimo malo več, da si lahko človek kupi enega tudi zase, sploh zdaj, ko se bo na veliko peklo in kuhalo pa tudi razmišljalo o unikatnih novoletnih darilih,« pove Darja Končarevič, lastnica Bazilike. Njeno misel nadaljuje Ivona: »Ko sva s Katjo oblikovali žensko verzijo predpasnikov, sva želeli modno dogajanje preseliti na hrbtno stran, tudi zato, ker si ponavadi med pripravo jedi s hrbtom obrnjen proti svojim gostom. Naramnice se zadaj križajo, kar obliko predpasnika omehča, hkrati pa telo naredi zapeljivo in ženstveno.«

Moško ali žensko verzijo predpasnikov, ki so v celoti narejeni v Sloveniji, dobite v Bazilika Bistroju ali naročite na ww.bazilika.si/predpasniki.

V. J.

Foto: Bazilika

3.jpeg2.jpeg