Spet v prijateljskih odnosih

14. 9. 2015 // Moda / Modni insajder

Jane Birkin in Hermès sta razrešila spor glede poimenovanja torbice Birkin, saj iz francoske modne hiše sporočajo, da je Jane zadovoljna z razmerami na krokodilji farmi, zaradi katerih naj bi želela odstraniti svoje ime s prestižnih torbic, ki stanejo od 50 do 200 tisoč evrov.

Da osvežimo zgodbo:

Ko je za mnoge najljubša modna ikona Jane Birkin izvedela, kako pri Hermesu iz krokodilje kože izdelujejo torbice Birkin, jih je prosila, da naj jih ne prodajajo več pod njenim imenom. Pevka in igralka je želela s svojo prošnjo modno hišo vzpodbuditi k uvajanju načinov izdelave torbic, ki bi ustrezali mednarodnim normam. Modna hiša Hemes je na Janeino prošnjo odgovorila z zagotovilom, da so podatki o neupoštevanju mednarodnih norm pri izdelavi ikoničnih torbic napačni in da so pri modni hiši šokirani nad posnetki s krokodilje farme, ki so nedavno priplavali na površje.

Videoposnetek, ki je razburil tako Jane kot širšo javnost so posneli pri društvu za zaščito živali PETA letošnjega julija. Pri Hermèsu so posnetke vzeli resno in svojim dobaviteljem zaostrili pogoje pridobivanja prestižnih krokodiljih kož.

M.V.

Foto: Vogue

vogue_com.jpg