Zvok lahko spremeni okus hrane

21. 6. 2015 // Lifestyle / Tehnologija

Ste se kdaj vprašali, ali lahko zvok glasbe dejansko spremeni naš okus hrane ali pijače? Priznani eksperimentalni psiholog in profesor Charles Spence je skupaj s kulinaričnimi ustvarjalci Bompas & Parr izvedel serijo zvočnih poskusov s pomočjo Sonyjeve Multi-room tehnologije, da bi si odgovoril na zanimivo vprašanje. Med eksperimentiranjem je tako izvedel, da lahko s pravilno izbiro glasbe v lokalu užitek v srkanju najljubših pijač povečate za 10–12 %. Ob počasnih ritmih bo okus v ustih trajal dlje, medtem ko bo ob hitrejših hitreje zbledel. Za bolj prestižen okus vina in ostalih pijač pa profesor priporoča poslušanje klasične glasbe.

Še več zanimivih izsledkov raziskave najdete na povezavi: Zvok spremeni okus, v priponki pa prilagam tudi zanimive fotografije in sporočilo za javnost.

Foto: PR

uzivajte_v_edinstvenem_kulinaricnem_dozivetju_s_sonyjevo_linijo_brezzicn.jpgk_sladkemu_okusu_sadja_se_bo_popolnoma_prilegel_melodicen_zvok_klavirja.jpg