Recept za slasten kari iz spomladanske zelenjave


Kari z žgačkljivimi začimbami predrami vse naše čute. Zakaj si ga enkrat za spremembo ne bi pripravile kar same? Sledite spodnjim navodilom in se prepričajte, da je priprava te slastne zelenjavne jedi, v katero lahko vključite spomladansko zelenjavo po lastni želji (poleg bučk lahko v curry 'vržemo' tudi jajčevce, papriko, brokoli, cvetačo, ...), povsem preprosta!

Za spomladanski kari iz bučk in čičerike potrebujemo:

olje

1,5 žlice curryjeve paste

1/2 velike čebule

1 steblo limonske trave

1/2 kg bučk (po želji lahko v curry 'vržemo' tudi jajčevce, papriko, brokoli, cvetačo, ...)

200 ml zelenjavne jušne osnove

pločevinko kokosovega mleka

1/2 pločevinke čičerike

1/2 pločevinke leče

nekaj češnjevcev za dekoracijo

Navodila za pripravo:

Bučke operemo in narežemo na kocke. Čebulo olupimo in drobno sesekljamo. Čičeriko speremo in odcedimo. Limonsko travo operemo in narežemo na trakce. V veliki ponvi na nekaj žlicah olja prepražimo čebulo, curryjevo pasto in limonsko travo. Dodamo bučke in dobro premešamo. Pražimo dve minuti, nato prilijemo jušno osnovo in kokosovo mleko. Ko zavre, dodamo čičeriko in lečo ter znižamo ogenj. Po okusu solimo in kuhamo še približno 10 minut. Curry postrežemo z rižem oziroma kruhom naan.

V. J.

Foto: Pinterest

1.jpg