Spite z glavo na severu? Mogoče to ni najboljša izbira.


Ste vedeli, da je spanje z glavo obrnjeno proti severu najslabše?

Stara znanja, znanost, geografi in bilogi se strinjajo, da je spanje z glavo proti severu najbolj nemirno. Glavni razlog za to tiči v magnetnih poljih. Vede, (beseda »veda« pomeni skupek znanj in med njih uvrščamo mnoge znanosti ter znanja stara več tisoč let), ki preučujejo delovanje zemlje so si enotne, da ima zemlja svoje magnetno polje. Sodobna znanost je magnetno polje zemlje, bolj poglobljeno, začela preučevati šele v zadnjih 100 letih. S preučevanjem so prišli do spoznanja, da zemljino magnetno polje vpliva na magnetno polje znotraj človeka. Tudi Vastu, hindujska znanost, ki pri urejanju prostora upošteva naravne sile in človeka v prostoru, odsvetuje spanje z glavo proti severu. Med glavnimi razlogi navajajo tudi magnetno polje zemlje in človeka. Naslednje značilnosti veljajo za severno poloblo, torej nas, ki živimo nad ekvatorjem.

SEVER – vpliv magnetnega polja – slabo spanje

Spanje z glavo obrnjeno proti severu in z nogami proti jugu pomeni poravnavo z magnetnim poljem zemlje. Takšen ležeči položaj ustvarja odboje. Posledično to ustvarja pritisk v naših možganih, ki se ga odsvetuje med spanjem. Po Vastu-ju je naš spanec tako izredno slab, spremljajo ga lahko nočne more. Posledice je čustven in mentalni nemir.

JUG - položaj, ki zagotavlja trden spanec.

Glede na Vastu pride do harmoničnega delovanja in izmenjave energij med našim spanjem. Slednji položaj privablja zdravje, srečo in napredek.

VZHOD – odličen za naše možgane

Če spite z glavo proti vzhodu in nogami proti zahodu se glede na znanost zbudite spočiti. Prebudi vas jutranje sonce, ki nakazuje na nov dan, nov val energije. Spanje z glavo proti vzhodu povečuje spomin in koncentracijo.Tudi po Vastu-ju je področje vzhoda povezan s kreativo in kvalitetno sončevo energijo. Jutranji ultravijolični žarki so zdravilni za naše telo.

ZAHOD – odličen za uspeh

Če spite z glavo obrnjeni proti zahodu in z nogami obrnjeni proti vzhodu se lahko zbudite spočiti.

Po Vastu-ju je to področje umirjene narave in počasnega delovanja. Za ljudi, ki želijo še bolj napredovati v karieri ali ustvariti dodatno premoženje, se po Vastu-ju priporoča spanje z glavo na zahodu.

Naveti za kvaliteten spanec

Seveda ni pomembno le kako ste obrnjeni med spanjem. Vaša spalnica naj v celoti oddaja energijo počivanja. Torej stvari, ki nakazujejo na aktivnosti (TV, športni rekviziti ipd.), ne spadajo v spalni del. Pred spanjem spalnico popolnoma zatemnite. Vaš telefon, če je le možno, nastavite na »airplane mode«. Pred spanjem rajši berite knjigo kot pa da uporabljate telefon, računalnik ali gledate TV. Vse to močno vpliva na aktivnosti v vaših možganih in telesu.

Želim vam miren spanec,

mag. Marijana Đukanović, mentorica za osebno rast in kakovost bivanja.

Za dodatna svetovanja o urejanju vašega doma me lahko kontaktirate na 051 321 353 ali info@merryfullife.si.

Foto: Merryfulllife.com

1.jpeg