Kako povečati prostor v vaši omari?


Zdi se, da je pomanjkanje prostora v garderobni omari univerzalno gorje, poznano prav vsem, še posebej pa tistim, ki rade sledijo modnim smernicam in si še raje vsako sezono omislijo kakšno novo oblačilo ali modni dodatek. Bazična oblačila, sezonski kosi, številne možnosti obutve in obilica dodatkov skupaj tvorijo ljubo celoto, brez katere si ne predstavljamo življenja, življenje z njo pa je istočasno težko, saj v vsej zmešnjavi stvari večinoma nikoli ne vemo, kaj bi oblekle.

Ni čudno, da si vse želimo večje, boljše omare. Toda resnica je, da več prostora kot imamo, bolj ga napolnimo. Omejen prostor tukaj ni problem – to, kar počnemo s prostorom, ki ga imamo, zahteva malo prevrednotenja. Presenečene bi bile, kaj nekaj pametnejših rešitev za shranjevanje in organizacijskih trikov lahko naredi z vašo trenutno situacijo v garderobni omari.

To je 5 nasvetov za maksimiziranje prostora v vaši garderobni omari:

Najprej ocenite vaš trenutni položaj in določiti cilje organizacije za predmete v vaši omari. Vprašajte se, če obstajajo pametne rešitve, s katerimi bi izrabili celoten prostor v omari.

Uporabite tanke obešalnike, ki zavzamejo veliko manj prostora, hkrati pa lahko z njihovo pomočjo v omaro obesite več oblačil.

Vrata vaše omare lahko naredijo veliko več kot skrijejo nered, ki se skriva za njimi. Naredite si uslugo in izkoristite prazen prostor na zadnji strani vrat omare v svojo korist. S pomočjo kljukic nanj obesite modne dodatke, nakit, ...

Prostor v omari povečajte z visečimi predelki in policami. Vsak kvadratni centimeter je še ena priložnost za ustvarjanje prostora za shranjevanje.

Določite prostor za shranjevanje čevljev. Nekaterim bolj odgovarja prostor, kamor samo odvržejo obutev, drugim so pri srcu stojala za čevlje in viseče police.

V. J.

Foto: Unsplash/Chastity Cortijo

chastity-cortijo-oofuqynirea-unsplash.jpg